1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal rejimi 2022'den bu yana 80'den fazla yasadışı yerleşim planını onayladı
İşgal rejimi 2022'den bu yana 80'den fazla yasadışı yerleşim planını onayladı

İşgal rejimi 2022'den bu yana 80'den fazla yasadışı yerleşim planını onayladı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), siyonist İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 2022 yılı sonundan bu yana 80'den fazla yasadışı yerleşim planını onayladığını açıkladı .

28 Eylül 2024 Cumartesi 18:35A+A-

Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) Ulusal Toprak Savunma ve Yerleşimlere Direniş Bürosu'nun cumartesi günü yayınladığı rapora göre, bu onaylar on binlerce yerleşim birimini kapsıyor.

Rapor, hükümet kararları ve askeri emirlerle kolaylaştırılan Filistin topraklarındaki yasadışı işgal yerleşimlerinin hızlı ve benzeri görülmemiş genişlemesini vurguluyor.

İşgal ordusunun, yasadışı yerleşimcilere güvenlik sağlama bahanesiyle komşu Filistin köylerini taciz ederek bu yerleşimlerin çoğunun etrafında "tampon bölgeler" oluşturduğu bildiriliyor.

Verilere göre, Doğu Kudüs de dahil olmak üzere işgal altındaki Batı Şeria'daki yasadışı yerleşim yerlerinde şu anda 720.000'den fazla siyonistin yaşadığını biliniyor. Yasadışı yerleşim yeri inşaatları, Netanyahu ve işgalcilerin sağcı hükümetinin Aralık 2022'de iktidara gelmesinden bu yana önemli ölçüde hızlandı.

 

HABERE YORUM KAT