1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal ordusunun Gazze Şeridi’ne açtığı soykırım savaşı 386’ncı gününde
İşgal ordusunun Gazze Şeridi’ne açtığı soykırım savaşı 386’ncı gününde

İşgal ordusunun Gazze Şeridi’ne açtığı soykırım savaşı 386’ncı gününde

İşgal güçlerinin Gazze Şeridi’ne açtığı soykırım savaşı 386’ncı gününe girerken, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirleri işgal ordusunun bugün çeşitli bölgelere hava saldırıları düzenlediğini ve top atışı gerçekleştirdiğini bildirdi.

26 Ekim 2024 Cumartesi 21:15A+A-

Gazze Şeridi’nin kuzeyini tamamen boşatmak isteyen işgal ordusu Gazze kentinin kuzeyini, Cibaliya Kampı’nı ve Beyt Lahiya’yı 22 gündür yoğun bir şekilde bombalıyor.

Yerel kaynaklar Kemal Advan Hastanesi Müdürü Dr. Hüsam Ebu Safiyye’nin oğlunun şehit olduğunu ifade etti.

İşgal ordusunun Han Yunus’un güneyindeki Kiyzan Ebu Raşvan bölgesine düzenlediği hava saldırısında Cena Cevad Mehdi adlı kadın şehit oldu ve 3 kişi yaralandı.

Kızılay ekipleri Gazze kentindeki Şeyh Rıdvan Göleti’nin doğusunda bir eve düzenlediği saldırıda şehit ve yaralılar olduğunu, civardaki bazı evlerde de hasar meydana geldiğini söyledi.

Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya En-Nezle bölgesinde bulunan Hılle petrol istasyonu yakınlarında işgal ordusuna ait Quadcopter türü drondan ateş açılması üzerine yaralananlar olduğu kaydedildi.

İşgal ordusu topçusunun Cibaliya El-Beled bölgesindeki Abdurabbihi Caddesi’ni hedef alması üzerine iki kişi şehit oldu.

Hastane kaynakları, işgal ordusuna ait Quadcopter’dan bir grup Filistinliye ve odun toplayan işçilere açılan ateş sonucu şehit olan bir kişinin El-Bureyc’in doğusundaki El-Avde Hastanesi morguna kaldırıldığını açıkladı.

Gazze kentinin güneyindeki Es-Sabra Mahallesi’nde Quadcopter’dan halkın üzerine ateş açılması sonucu çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi.

İşgal ordusunun Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Ez-Zevayide beldesine düzenlediği hava saldırısında bir kişi şehit oldu ve çok sayıda kişi yaralandı.

İşgal ordusu Kemal Advan Hastanesi çevresindeki kazı çalışmalarını sürdürdü ve hastaneye ait bazı binaları yıktı, hastane bahçesindeki ambulansları ve civardaki bazı evleri yaktı.

Görgü tanıkları, işgal ordusunun Cibaliya Kampı’ndaki El-Faluca Mezarlığı çevresinde bulunan bazı binaları yerle bir ettiğini söyledi.

Görgü tanıkları ayrıca Et-Tevam ve Es-Saftavi bölgelerinde iki saat boyunca patlama sesleri duyulduğunu ve işgal ordusuna ait araçlardan ateş açıldığını ifade etti.

İşgal ordusu En-Nuseyrat Kampı’nın batı bölgelerine hava saldırısı düzenledi.

İşgal ordusu topçusu bu sabah erken saatlerde El-Bureyc’in doğusuna ateş açarken işgal ordusu savaş uçakları da Gazze kentine saldırı düzenledi.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum