1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal ordusu yerle bir ettiği Batı Şeria bölgesi Cenin'den çekildi
İşgal ordusu yerle bir ettiği Batı Şeria bölgesi Cenin'den çekildi

İşgal ordusu yerle bir ettiği Batı Şeria bölgesi Cenin'den çekildi

Siyonist İsrail 1967'den bu yana Batı Şeria'yı işgal altında tutuyor ve ordu 7 Ekim'den bu yana bölgedeki ölümcül saldırılarını arttırdı.

06 Eylül 2024 Cuma 18:18A+A-

Filistin haber ajansı Cuma günü yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin 10 günlük bir işgalin ardından Cenin kenti ve kampından çekildiğini duyurdu.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, kentte ve kampta 21 kişinin İsrail tarafından öldürüldüğü belirtildi.

Reuters'a konuşan bir görgü tanığı, işgal güçlerinin geride altyapıda büyük hasar bıraktığını söyledi.

Filistin Dışişleri Bakanlığı Facebook üzerinden yaptığı açıklamada İsrail'i, Cenin ve Tulkerm kentleri ile buralardaki mülteci kamplarındaki durumun da gösterdiği üzere, Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği acımasız yıkım ve tahribatı işgal altındaki Batı Şeria'ya da taşımakla suçladı.

İsrail 28 Ağustos'ta işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde büyük bir saldırı başlatarak topraklarını savunan Filistinli direnişçilerle çatıştı ve geniş çaplı bir yıkım meydana getirdi.

İşgal rejimi buldozerleri bu süre boyunca kent merkezleri ve mülteci kamplarındaki yolları yok etti, su ve elektrik altyapısını kullanılamaz hale getirdi.

İşgalci İsrail 1967'den bu yana Batı Şeria'yı işgal altında tutuyor ve ordu 7 Ekim'den bu yana bölgedeki ölümcül saldırılarını arttırdı.

İsrail ayrıca bölgedeki silahlı Yahudi çeteleri de Filistinlilere karşı destekliyor.

HABERE YORUM KAT