1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal kuvvetleri 'suyu' savaş silahı olarak kullanıyor!
İşgal kuvvetleri 'suyu' savaş silahı olarak kullanıyor!

İşgal kuvvetleri 'suyu' savaş silahı olarak kullanıyor!

Oxfam, işgal çetesinin Gazze halkına karşı suyu "savaş aracı" olarak kullanmasının sağlık krizine neden olduğunu bildirdi.

26 Ağustos 2024 Pazartesi 21:47A+A-

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam tarafından yayımlanan "Su Savaşı Suçları" başlıklı raporda,işgal kuvvetlerinin, Gazze'de sistematik olarak su altyapısını hedef aldığı vurgulandı.

İşgal saldırılarının başladığı Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze'de içme, yemek pişirme, yıkanma dahil tüm kullanımlar için kişi başına günlük yalnızca 4,74 litre su düştüğü belirtilen raporda, saldırılar öncesindeki verilerle kıyaslandığında bu miktarın yüzde 94'lük azalmaya tekabül ettiğinin altı çizildi.

işgal kuvvetlerinin 1993'te imzalanan Oslo Anlaşması'ndan bu yana uluslararası yasaları ihlal ederek Filistinlilere karşı suyu bir "savaş silahı" olarak kullandığı kaydedilen raporda, bu durumun Gazze'ye saldırıların başladığı Ekim 2023'ten itibaren "acımasız bir şekilde zirveye ulaştığı" belirtildi.

Suyun, Gazzelilere karşı silah olarak kullanılmasının halk sağlığı üzerindeki etkisinin "felaket" olduğu nitelendirildiği raporda, sistematik tahribat dolayısıyla ortaya çıkan sağlık krizi nedeniyle su yoksunluğundan kaynaklanan hastalık vakalarının hızla arttığı aktarıldı.

Kaynak: Doğruhaber

HABERE YORUM KAT

1 Yorum