1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal hapishanelerindeki Filistinli tutuklu sayısı 9.520'ye ulaştı
İşgal hapishanelerindeki Filistinli tutuklu sayısı 9.520'ye ulaştı

İşgal hapishanelerindeki Filistinli tutuklu sayısı 9.520'ye ulaştı

Filistin Esirler Cemiyetinden yapılan yazılı açıklamada, işgal hapishanelerindeki Filistinli tutukluların durumuna ilişkin bilgi verildi.

06 Temmuz 2024 Cumartesi 11:00A+A-

Tutuklular ve Eski Tutuklular Komisyonu ile Filistin Tutuklular Derneği (PPS), İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana gözaltına alınan tutuklu sayısının 9.520'ye yükseldiğini bildirdi.

Ortak açıklamada, bu sayının evlerinden gözaltına alınanlar, askeri kontrol noktaları aracılığıyla gözaltına alınanlar, baskı altında teslim olmaya zorlananlar ve rehin tutulanları da kapsadığı belirtildi.

Açıklamada, işgal güçlerinin Batı Şeria'dan en az 10 kişiyi, aralarında Tulkarimli bir kadının da bulunduğu eski tutukluları da gözaltına aldığına dikkat çekildi.

Gözaltına alınanlar Ramallah, El Halil, Tulkarim ve Kalkilya vilayetleri arasında dağıtılırken, gözaltına alınanlara ve ailelerine yönelik saldırılar ve sakinlerin evlerine yönelik yaygın sabotajlar ve yıkımlar da yaşandı.

 

Esirler Cemiyeti Medya Sorumlusu Amani Serahane, yaptığı açıklamada, "1967'deki işgal ve 1987'deki Birinci İntifada sonrasında idari tutuklularla ilgili bilgilerin kayıt altına alınmaya başlanmasından bu yana idari tutuklu sayısı en yüksek seviyede." dedi.

Serahane, İsrail cezaevlerinde idari tutuklu olarak bulunan Filistinlilerden 20'sinin kadın ve 40'tan fazlasının çocuk yaşta olduğunu kaydetti.

İşgalci İsrail'in "idari tutukluluk" uygulaması, işgal altındaki topraklarda Filistinlileri hiçbir suçlama yöneltilmeksizin tutuklaması anlamına geliyor.

Filistinliler, haklarındaki suçlamayı öğrenemeden ve kendilerini savunma hakkından mahrum şekilde 6 aya kadar hapse atılabiliyor.

Bu süreden sonra askeri mahkemeye sevk edilen ancak suçlamalardan habersiz bir Filistinlinin tutukluluk süresi 5 yıla kadar defalarca uzatılabiliyor.

 

HABERE YORUM KAT