1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal güçleri Batı Şeria'da Türkiye asıllı kadın aktivisti katletti
İşgal güçleri Batı Şeria'da Türkiye asıllı kadın aktivisti katletti

İşgal güçleri Batı Şeria'da Türkiye asıllı kadın aktivisti katletti

İşgal güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kenti yakınlarında düzenlediği saldırıda Türkiye asıllı Amerikan vatandaşı bir aktivistin hayatını kaybettiği bildirildi.

06 Eylül 2024 Cuma 18:11A+A-

İşgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Nablus kentinin güney kesimindeki Beyta kasabasında Türkiye asıllı bir kadın aktivistin işgal güçlerince öldürüldüğü bildirildi.

İşgal askerlerinin açtığı ateş sonucu başından vurulan ve ağır yaralanan 26 yaşındaki kadın, aldığı yaraya yenik düşerek hayatını kaybetti.

Ayşenur Ezgi Eygi isimli aktivistin Türkiye asıllı bir Amerikan vatandaşı olduğu bildirildi.

Eygi, bölgedeki Filistinli çiftçileri işgal güçlerinin ve Yahudi işgalcilerin ihlallerine karşı korumak için çalışan "Faz'a Campaign" isimli çalışma içerisinde yer alıyordu.

Türkiye asıllı kadın aktivist, bölgedeki yasadışı Yahudi yerleşimlerinin genişletilmesine karşı düzenlenen haftalık bir protesto gösterisine katıldığı sırada vuruldu.

Tıbbi kaynaklar işgal askerlerinin başından vurduğu aktivistin Nablus'taki Rafidiye Hastanesi'ne kaldırıldığını ve yoğun bakıma alındığını ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamadığını ifade etti.

Aynı saldırıda 18 yaşındaki bir Filistinli de kalçasından aldığı şarapnel parçasıyla yaralandı.

Eygi'nin hayatını kaybetmesiyle birlikte, 7 Ekim'den bu yana bölge halkına destek amacıyla Filistin ve çevresine giden ve işgal tarafından katledilen Türklerin sayısı 4'e yükselmiş oldu.

Gazze Şeridi içerisinde işgalci İsrail saldırılarında hayatını kaybeden ve Türkiye vatandaşlığı taşıyan kişilerin sayısı ise bilinmiyor.

Türk aktivist Ayşe Nur Ezgi, İsrail askerleri tarafından katledildi!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum