1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. İrşad'da Dünya Gündemi Değerlendirildi
İrşadda Dünya Gündemi Değerlendirildi

İrşad'da Dünya Gündemi Değerlendirildi

Almanya’da faaliyet gösteren İrşad Kitapevinde bu hafta Selehaddin Eş Çakırgil, İslam alemindeki son gelişmeleri değerlendirdi.

06 Mart 2011 Pazar 20:27A+A-

Semineri yöneten Selçuk Yıldırım giriş konuşmasında Dünyadaki gelişmelerin bir tesadüf olmadığını, yapılan zulumlerin er geç bir sonunun olduğunu, şimdilerde uyuyan müslümanlar olarak bilinen arap ülkelerinin insanları nihayet zulümlere dur demek için kıyama kalktılar, Allah tüm insanlara zulümlere karşı kıyam etmeyi nasip etsin'' diyerek sunusunu yapmak için mikrofonu Selehaddin Eş Çakırgil'e bıraktı.

Selehaddin Eş Çakırgil konuşmasına üç bölüm olarak devam edeceğini belirterek başladı. Birinci bölüm İran'daki gelişmeler, ikinci bölüm Libya'daki gelişmeler, üçüncü bölüm Necmeddin Erbakan'ın vefatı.

Çakırgil İran'daki gelişmeleri İslam inkılabının 32. Yılının kutlamalarındaki gerginleğe vurgu yaptı ve İran bölgenin motor devletidir eğer İran'da problemler olursa tüm bölgede problemler olur, 1979 da İrandan, Şahın kaçmasıyla Allahüekber sedaları eşliğinde yüzbin İnsanın kurban edilmesi sonucunda İslami ınkılab gerçekleşmiştir dedi. İran inkılabı sadece şahın gitmesi demek değildi, Şah'a ait tüm sistemlerinde gitmesi demekti, sadece maddi bir değişiklik değildi aynı zamanda manevi bir değişiklikti, bundan dolayıdırki pek çok kez Humeyni'ye ve yakın arkadaşlarına suikast girişiminde bulunulmuştur, bu girişimler başarısızlıkla sonuçlanınca Irak savaşını çıkarttılar ve yaklaşık bir milyon kişinin ölümüne sebeb oldular bu savaşta suriye hariç tüm Arap devletleri Saddam'ın yanında oldular, buna rağmen yinede İrana karşı bir başarı sağlayamadılar. İran'daki bu günkü sıkıntıların kaynağı, sebebi çok daha değişik, bu problemin temeli "Veleyati Fakih"dir. Bu çekişmelerden en çok memnun olanlar ise ABD ve AB'dir, çünkü dışarıdan başaramadıkları kargaşalığı şimdi İran kendisi çıkarmıştır, tabiiki bu durum İslam ülkelerini fazlasıyla üzmektedir, inşallah bir an önce Aklıselim galip gelirde kendi aralarındaki sorunu çözerler dedi.

Libya konusunda Çakırgil şunları söyledi. Tunusta başlayan ve bir kaç kişinin katılımıyla devam eden kıyam artık zalimlerin olduğu her ülkeye yayılmıştır. Aslında geç kalmış bir kıyamdı bu, zira Müslümana asla zillet yakışmaz, zülme başkaldırmalıdır müslüman. Sosyal hadiseler yanardağ gibidir bu tür hareketlerin bedeli malesef insanların ölmesidir, umud ederizki az insan ölsün. Delifişek Kaddafi malesef ülkeyi terk etme yerine kendi insanlarının üzerine Bomba, Kurşun yağdırıyor, bu tutum ne İslamla nede İnsanla asla bağdaşmaz. Batı bu gelişen ani durum karşısında şaşırmış vaziyettedir, bir yandan kuklaları devriliyor diğer yandan direnişcilerin yanında olduğunu söylüyorlarki kurulacak hükümetten yine kendilerine bir kukla hazırlığı olsun, İnşallah kıyama kalkan bu ülkelerin yeni hükümetleri Halkını düşünen, kendi öz değerlerine sahip, inançlarının kıymetini bilen insanlardan oluşur, şimdikiler gibi batı kuklası olurlarsa bu kıyamdaki zaiyatlar ve sıkıntılar malesef boşuboşuna olacaktır. Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Mısır ziyareti batının tepkisini çekmiştir çünkü Gül kimseden izin almamıştır ve bölgenin güçlü ülkesi Türkiye' dir, izine gerek yok mesajını vermiştir, artık Batının gözündeki "hasta adam, boğazların kızgın adamı, bölgenin hakim adamı'' olmuştu.

Arap ülkelerinde "Kazı acıtmadan yolma" taktiği vardı, bu taktik artık tarihe karışıyor.

Çakırgil Merhum Necmeddin Erbakan'la ilgili şunları söyledi. Erbakan sadece bir Parti başkanı değildi o bir liderdi. Cumhuriyet tarihinde en çok haksızlığa uğrayan lider ve parti Erbakan ve Partisiydi, Kendisi çok zeki ve akıllı biriydi, hatta bir televizyon Proğramında kendisine IQ nuzu hiç ölçtürdünüz mü sorusuna "benim zekamı ölçecek makina daha icat edilmedi" demişti. Kendisi asla kavgacı değil hiç bir şeyi yıkmadan yenisini yapma taraftarıydı, Erbakan seksen yıllık Laik baskılara karşı yılmadan usanmadan mücadele eden, yorulmayan, pes etmeyen bir liderdi. Erbakan Allah demenin bile yasak olduğu bir zamanda kuş diliyle demek istediklerini diyebilen bir basiret sahibiydi. Kendisine Allahtan Rahmet diliyoruz.

Çakırgil'e yönetilen sorulardan sonra seminer sona erdi.

Haber: Lokman ihtiyar

HABERE YORUM KAT