1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. İnönü Üniversitesi öğrencileri Gazze eylemlerini sürdürüyor
İnönü Üniversitesi öğrencileri Gazze eylemlerini sürdürüyor

İnönü Üniversitesi öğrencileri Gazze eylemlerini sürdürüyor

​​​​​​​İnönü Üniversitesi Öğrenci Topluluklarının ribat çadırında, sunuculuğunu Bilim Gençlik ve Fikir topluluğunun başkanı Cuma Demirpolat'ın üstlendiği program Enes Akbaba'nın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

05 Haziran 2024 Çarşamba 18:38A+A-

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından basın açıklamasını yapması için sözü Önder Gençlik Topluluğunun başkanı Ebubekir Sıddıktaş devraldı.

7 Ekim Aksa Tufanı sonrasında, insanlık tarihinin en vahşi katliamlarından biri yaşanıyor. Aynı zamanda en şerefli ve kararlı direnişlerinden biri de tüm dünyanın gözleri önünde sergileniyor. Tarihin her önemli dönüm noktasında olduğu gibi, Gazze’deki katliam ve direniş, doğruyu yanlıştan, haklıyı zalimden, izzeti zilletten ayırt eden bir Furkan olarak karşımızda duruyor. Esfeli Safilini zorlayan Siyonistler, Filistin’de yalnızca bir halkı değil, insani tüm ilke ve değerleri de sistematik bir şekilde katlediyor.

malatya-20240605-01.jpg

Sadece katletmekle kalmıyor Gazze’de, insanlığın onuru, hepimizin gözleri önünde, üstünde tepine tepine yok ediliyor. Dünya, yıllarca 'insan hakları' söylemleriyle düş gördü. Şimdi ise acı bir gerçekle uyanmış durumdadır. Gelişmiş olduğunu iddia eden ülkelerin insani değerlerde ne kadar geri kaldığı ortaya çıktı. En ilkel yöntemlerle çocuklar, bebekler katledilirken, bu ülkeler sessizliğe büründü. Sözde ileri demokrasiler, halklarının sesine kulak tıkadılar. Yüzlerine bakmaya kıyamadığımız masum çocukların yüzlerine bakacak halimiz kalmadı. İnsanlığın şeref ve haysiyeti üzerine ölüm kusanlar utanmıyor. İnsanlığın vicdanı darağacında asılıdır. Bu trajedi son bulmadıkça, yarın hiçbir insanın onurunu koruyabileceğinin garantisi kalmamıştır. Küresel tiyatrolar iflas etmiştir. İnsanlık, güçlü olana eğilmekten kurtulup onuru için ayağa kalkmalıdır.

malatya-20240605-02.jpg

Batılı devletler ise bu katliama göz yummanın ötesinde, İsrail’i açıktan desteklemekten çekinmiyor. Katil İsrail'i soykırım silahlarıyla teçhiz eden ABD, Gazze’deki mezalimin bizzat faili konumunda olmaya devam ediyor. Gazze'deki soykırım her geçen gün büyüyor ve dünya olanları sessizce izlemeyi tercih ediyor. Güvenli bölge yalanıyla defalarca yerlerinden edilerek Refah'a sıkıştırılan, Birleşmiş Milletler depolarının yanı başındaki derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veren sivillerin üzerine hava saldırısı düzenleyen katil İsrail, tüm dünyaya meydan okuyor.

Uykusunda diri diri yakılan kardeşlerimizin, başı gövdesinden ayrılan bebeklerimizin aziz hatıralarını dünyaya yeniden hatırlatıyoruz. Soykırımın en büyük destekçisi Amerika'nın Refah konusundaki sahte açıklamaları inandırıcı değildir. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin tweet atarak katliamı kınaması kabul edilemez. Arap Birliği'nin etkisiz açıklamaları, güç sahiplerinin yalnızca söylem üretmesi ve Uluslararası Adalet Divanı'nın yaptırım içermeyen açıklamaları, Refah'ı soykırımcı İsrail'in elinden kurtarmaya yetmez, yetmedi ve yetmeyecek.

malatya-20240605-03.jpg

İsrail, Gazze'yi işgal ettikten sonra durmayacak. Arz-ı Mev'ud projesiyle ülkemizin doğu ve güneydoğusundaki şehirler dahil, Nil'den Fırat'a kadar olan tüm toprakları ele geçirme planları olduğu açıktır. Bu kanlı işgal hedeflerine hep birlikte karşı çıkmak zorundayız. Gazze'yi, Refah'ı gündemden düşürmeyeceğiz. Susmayacak ve unutmayacağız. Soykırım bitene, soykırımcılar hesap verene ve Kudüs özgür olana dek haykırmaya devam edeceğiz.

Bizler, üniversiteli Müslümanlar olarak, Columbia Üniversitesi'nde başlayarak Amerika'da dalga dalga yayılan Filistin eylemlerine Türkiye’den, Malatya'dan, İnönü Üniversitesi'nden selam gönderiyoruz. Yakın tarihin en örgütlü kötülüğü olan Siyonizmle mücadele sathının genişlemesi için Rabbimize dua ediyoruz. Dünyanın tüm vicdanlı halklarını adalet ve iyilikte buluşmaya, zalimlerin zulmünü suratlarına haykırmaya davet ediyoruz. Ve inanıyoruz ki: "İnsanlık vicdanı, Siyonizmi Yenecek. Allah azze ve celle nurunu tamamlayacaktır." Ve diyoruz ki: ‘’Ey kafirler, yenileceksiniz ve toplanıp cehennemin dibine sürüleceksiniz!’’

malatya-20240605-04.jpg

Hemen ardından Bilgi ve Erdem Topluluğu başkan yardımcısı Ramazan Bayram duayı yaptı.

Daha sonra  ezgi dinletisini gerçekleştirmek için konuğumuz olan Mehmet Ali Aslan  mikrofonu aldı. Programa katılım sağlayanlar ellerindeki bayraklar ile Mehmet Ali Aslan'a eşlik ettiler.

Mehmet Ali Aslan "Aşet" parçasını çocukları sahneye alıp onlarla beraber söyledi.

Daha sonra Önder Gençlik Topluluğunun başkanı Ebubekir Sıddıktaş Necip Fazıl'ın 'Sakarya Türküsü' şiirini ve Arif Nihat Asya'nın 'Dua' şiirini okudu.

malatya-20240605-05.jpg

Sonra Mehmet Ali Aslan tekrar mikrofonu aldı ve ezgilerini söylemeye devam etti. Mehmet Ali Aslan ezgilerini söyledikten sonra "Bazen melodiler feryat etmek isterler,  bazen notalar çığlık atmak isterler.  Küçücük bedenlerin üzerine kendilerinden büyük bombalar, füzeler atılıyor. Filistin direnişte, mücadelede nasıl bütün insanlığa örnek olduysa sabır da metanette de örnek oluyor" diyerek vurguda bulundu. Bilgi ve Erdem Topluluğu başkan yardımcısı Ramazan Bayram'ın hediye takdimiyle program sona erdi.

Haber: Gülcan Canpolat - Seher Kızılbağ 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum