1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. İngiltere’deki ırkçıları kışkırtan videoları tatilde beş yıldızlı otelden göndermiş...
İngiltere’deki ırkçıları kışkırtan videoları tatilde beş yıldızlı otelden göndermiş...

İngiltere’deki ırkçıları kışkırtan videoları tatilde beş yıldızlı otelden göndermiş...

ngiltere’de bir haftadır devam eden İslamofobik ve göçmen karşıtı olayları kışkırtmakla suçlanan aşırı sağcı Tommy Robinson’un ırkçıları sokaklara çağıran videoları GKRY'deki günlüğü 400 sterlin olan 5 yıldızlı bir otelden paylaştığı ortaya çıktı.

07 Ağustos 2024 Çarşamba 16:30A+A-

İngiltere’de üç kız çocuğunun öldürüldüğü bıçaklı saldırının ardından, saldırganın “İslamcı” olduğu iddiasıyla aşırı sağcılar tarafından başlatılan İslamofobik ve göçmen karşıtı şiddet olayları, saldırganın İngiltere doğumlu Ruanda asıllı bir Hıristiyan olduğunun ortaya çıkması sonrasında da devam etti.

Müslüman semtlerine domuz kafası bırakıyordu

Kamuoyunda, olayların önde gelen sorumlusu olarak 2010’larda ortaya çıkan İngiliz Savunma Birliği (English Defence League) adlı aşırı sağcı örgütün kurucularından Tommy Robinson gösteriliyor.

İngiliz Savunma Birliği, ilk ortaya çıktığı dönemde İngiltere’de cami inşa edilmesine karşı çıkan açıklamalar ve Müslümanların yaşadığı semtlerde domuz kafaları yerleştirdiği eylemlerle gündeme gelmişti.

Gerçek adı Stephen Yaxley-Lennon olan Robinson, 2013 yılında örgütten ayrıldığını duyurdu. Örgüt, daha sonraki yıllarda dağıldığını açıklasa da üyelerinin benzer oluşumlar içinde aynı şekilde faaliyetlerine devam ettikleri değerlendiriliyor.

Tommy Robinson, 5 Şubat 2011’de Hertfordshire, Luton’da aşırı sağcı bir miting sırasında. (AFP / Leon Neal)

Aşırı sağcılar “Tommy Robinson” sloganları attı

Tommy Robinson, üç çocuğun öldürülmesinin hemen ardından sosyal medya hesaplarından İslamofobik mesajlar paylaşıp, videolar çeken Robinson, sokaklara çıkma çağrıları yaptı.

Robinson’un aşırı sağcıları “eylem”e çağırdığı videolardan biri. Kıbrıs’taki otelde bulunduğu sırada çektiği ortaya çıktı.

Şiddet olaylarına karışan aşırı sağcılar, birçok yerde Tommy Robinson’a destek veren sloganlar attı.

Önceki gün (3 Ağustos) Nottingham’da kendilerini protesto eden anti-faşistlere şişe fırlatan aşırı sağcılar da “Ölene kadar İngiltere” ve “Tommy Robinson” sloganları atmıştı.

Kıbrıs’ta 5 yıldızlı otelde çıktı

Daily Mirror, Robinson’un olaylar esnasında yayımladığı kışkırtıcı video ve sosyal medya mesajlarını Güney Kıbrıs’ta beş yıldızlı bir otelden yaptığını ortaya çıkarttı.

İngiliz medyasında, Robinson’un kaldığı otelin günlüğünün 400 Sterlin olduğu vurgulandı.

image-61-929x1024.png

Robinson, Kıbrıs’ta otelde.

“Çocuklarım için geldik”

Robinson, Kıbrıs’ta olduğunun ortaya çıkması üzerine sosyal medyadan, “Çocuklarım ağlıyor. Buraya onlarla biraz kaliteli zaman geçirebilmek için geldik” diye mesaj paylaştı.

Geçen hafta Robinson için, yine mültecilerle ilgili dezenformatif iddialar yaymasıyla ilgili yargılandığı bir davada mahkemeye gitmemesi nedeniyle tutuklama kararı çıkmıştı.

image-62.png

İçişleri Bakanı: “Hukuki işlemler yapılacak”

İngiltere İçişleri Bakanı da Tommy Robinson hakkında gerekli hukuki işlemlerin yapılacağını açıkladı.

Robinson ise hakkındaki suçlamalara yine Güney Kıbrıs’tan çektiği videoyla cevap verdi:

“Bu karmaşa sizin eseriniz, benim değil. Politikalarınızdaki başarısızlıklar bu gerilimleri doğurdu, dinlememeniz, yalan söylemeniz ve herkesi aşırı sağcı olarak etiketlemeniz buna neden oldu. Yasaları eşit şekilde uygulama konusundaki korkaklığınız buna neden oldu.”

“İsrail ordusunda savaşmak istiyorum”

Robinson, özellikle 7 Ekim sonrası İngiltere’deki Filistin’e destek gösterilerine karşı İsrail yanlısı mesajlarıyla tartışılıyordu.

Londra’daki Filistin gösterilerine “Hamas’ın Londra’yı ele geçirmesi” diyerek aşırı sağcıları tepki göstermeye çalışmıştı.

İsrail yanlısı gösterilere katılarak “İsrail ordusunun cephesinde savaşmak istediğini” söylemişti.

https://x.com/Partisangirl/status/1820065449817657423

https://x.com/stairwayto3dom/status/1820463694662312094

Kaynak: Serbestiyet

HABERE YORUM KAT