1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. İngiltere polisi Filistin Eylemi'nin kurucu ortağını Terör Yasası kapsamında suçladı
İngiltere polisi Filistin Eylemi'nin kurucu ortağını Terör Yasası kapsamında suçladı

İngiltere polisi Filistin Eylemi'nin kurucu ortağını Terör Yasası kapsamında suçladı

Filistin Eylem Derneği'nin kurucu ortağı, Manchester ve Bradford'da yaptığı bir dizi konuşmanın ardından Terörizm Yasası'nı ihlal etmekle suçlandı .

30 Ağustos 2024 Cuma 22:30A+A-

Richard Barnard, "Terörizm Yasası 2000'in 12. maddesine aykırı olarak yasaklı bir örgütü destekleyen görüş bildirmekle" suçlanıyor.

41 yaşındaki Barnard, 18 Eylül'de Westminster Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak. Mahkemede ayrıca suç teşkil eden zararı teşvik etme veya teşvik etme niyetinde olma suçlamasıyla da karşı karşıya kalacak. 

Polis, Barnard'ı Hamas'ı destekleyen görüş veya inançları dile getirmekle ve suç teşkil eden zararları teşvik etmekle suçladı. 

Bradford'da yaptığı bir konuşma nedeniyle kendisine ayrıca cezai zararı teşvik etme suçlaması da yöneltildi.

Elbit baskını
Barnard'ın suçlandığı gün, terörle mücadele polisi, Elbit Systems araştırma tesisindeki bir ihlale karıştığı şüphesiyle bir başka Filistin Eylem aktivistinin evine baskın düzenledi.

Geçtiğimiz ay, polis Bristol'daki bir fabrikaya düzenlenen baskına katılan 10 aktivisti tutukladı ve Terör Yasası kapsamında herhangi bir suçlamada bulunmadan gözaltına aldı. Daha sonra terörle ilgili olmayan suçlarla suçlandılar ve hapse gönderildiler. 

Filistin Eylemi, Elbit'in İngiltere genelindeki çeşitli tesislerini, Leicester, Oldham ve Shenstone'daki fabrikaların yanı sıra şirketin Londra'daki genel merkezini hedef aldı.

Elbit'in silahları, İsrail'in Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) soykırım suçlamasıyla karşı karşıya olduğu Gazze'deki devam eden savaş da dahil olmak üzere Filistinlilerle yaşanan çatışmalarda kullanıldı.

Elbit, İsrail'in askeri insansız hava araçlarının ve kara tabanlı ekipmanlarının yüzde 85'ini tedarik ediyor. Ayrıca, insansız hava araçları, uçak bileşenleri, elektronik ve diğer askeri sistemleri Britanya'ya ihraç ediyor. 

HABERE YORUM KAT