1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "İngiliz istihbaratı Gazze'deki katliama destek oluyor"
"İngiliz istihbaratı Gazze'deki katliama destek oluyor"

"İngiliz istihbaratı Gazze'deki katliama destek oluyor"

Hamas, İngiliz istihbaratının işgalci İsrail tarafından Gazze Şeridi'nde gerçekleştirilen katliama destek olduğunu ifade etti.

22 Ağustos 2024 Perşembe 10:00A+A-

Hamas Pazartesi günü İngiltere hükümetini Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında siyonist İsrail'e yardım etmekle suçladı.

Hamas kaynakları Al Jazeera'ye yaptıkları açıklamada, İngiltere'nin Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdüren İsrail için istihbarat topladığını ifade etti.

Kaynaklar ayrıca bu iş birliğinin "ABD ile ortaklaşa yürütüldüğünü" ve "İngiltere'nin Gazze'de binlerce kadın ve çocuğun öldürülmesinden doğrudan sorumlu olduğunu" vurguladı.

Hamas İngiltere'ye İsrail ile askeri iş birliğini derhal durdurması çağrısında bulundu.

Öte yandan Al Jazeera, İngiltere merkezli yayın organı Declassified UK'e dayandırdığı bir haberinde, ABD ve İngiltere askeri uçaklarının Kıbrıs'taki İngiliz askeri üslerinden havalanarak Gazze üzerinde gözetleme görevleri gerçekleştirdiğini bildirdi.

The New York Times'a konuşan siyonist istihbarat yetkilileri de ABD ve İngiltere istihbarat ekiplerinin savaş boyunca Gazze'deki rehineler hakkında istihbarat toplama konusunda İsrail'e yardımcı olduğunu belirtti.

İngiltere'nin ABD ile birlikte İsrail'in Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği katliamların en büyük destekçileri arasında yer aldığı biliniyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum