1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “İncel” psikopatlık ve dijital esaret
“İncel” psikopatlık ve dijital esaret

“İncel” psikopatlık ve dijital esaret

Selahaddin E. Çakırgil, İstanbul’da iki kızın vahşice öldürülmesiyle gündem olan “İncel” psikopatlığı değerlendirdiği yazısında ebeveynlere uyarılarda bulunuyor.

09 Ekim 2024 Çarşamba 16:30A+A-

Selahaddin E. Çakırgil’in “Recaî Kutan,- Dijital esaret tuzağı, İncel - 'Çıkmaz'ı İslam Birliği formülüyle aşmak..” başlıklı yazısının konuyla alakalı bölümü şöyle:

Anneler-babalar.. Çocuklarınızı  ‘İncel’maniac’lığının tehdit edeceğini- ettiğini düşünebiliyor musunuz?

19 yaşında mâsum görünüşlü bir genç.. Etrafının dediğine göre, sessiz -sadâsız birisiymiş.. Bir kasab dükkanında çalışıyormuş.. Yarım saat ara ile iki genç kadını katledip bedenlerini de, kasap dükkanındaki alışkanlığını  hatırlatırcasına parçalara ayırmış.. Birincisini, o kadının Eyyub Sultan’daki evinde öldürmüş.. Yarım saat kadar sonra da ikincisini, Edirnekapı’da benim ikamet ettiğim mekâna yakın bir yerde, surlara çıkarmış ve orada öldürmüş, onun bedenini de parçalamış..

O sırada kızın telefonu çalmış, telefonda annesi..

Bu ‘maniac’ ya da ‘dejenere psikopat’ kişi, telefonda ‘kızın şimdi çok rahat diye karşılık vermiş, yerini de bildirerek.. Anne koşmuş oraya.. Denildiğine göre, o annenin feryadlarını duyan 45-50 kişi de orada birikmiş.. Anne, ‘Kızım nerede, göster!..’  diye yalvarmış, aşağıdan..  Bu genç kişi de, ‘Al kızını..’ demiş, annesinin önüne 15-20  mt. yükseklikten, kızın kestiği başını fırlatmış aşağı ve arkasından da, kendisini atmış,  intihar etmiş..

Neresinden baksanız, dehşetli bir sahne..

Bu, ‘İnsel‘ paranoyası, ‘maniac’lığı veya psikopatlığı..

*

Ülkemizde de bir kısım gençlerin ilgi gösterdiği ‘İncel şiddeti!” denilen bir sapkınlık cereyanı varmış.. Ve, internet sitelerinde bu cinayetleri alkışlayan ve intihar eden ‘maniac’ın intikamının alınacağını yazan mesajlar..  Devlet, filanca kişiye bir saldırı olsa, hemen o siteleri mahkeme kararıyla yasaklıyor da, bu gibi çılgınlıklar niye takib edilmiyor?

*

‘İncel’ terimi, ‘dışlanmış erkeklerin kadın nefreti’ için oluşturulmuş bir sapkınlık terimi..

“İncel”, İngilizceden, “mecburî  bekârlar” mânâsına gelen “involuntary celibate” kelimelerinin kısaltılmış şekli imiş..

Çirkinliği veya  yoksulluğu dolayısıyla “kadınların kendisine asla yüz vermeyeceğini, onların sadece “yakışıklı”, “zengin”, “statü sahibi” erkeklerle birlikte olduklarını düşünerek ‘kadın nefreti’ söylemini geliştirmiş bir grup cereyanı.. Batı dünyasında gelişmiş, son yıllarda..

İncel’ler için, uzmanlar, “Bu kişilerde, intihar etmek düşüncesinin bir saplantı halinde olduğunu; ancak, intihar ederken,  birilerini daha götürmek eğiliminde olduklarını” söylüyorlar..

*

İnsanın hayatını kolaylaştırmak niyet ve gelişen teknolojinin geldiği nokta, dijital teknoloji olup, 

insanı, esir alıştır.. Küçücük yaştaki çocukların  bilmemeleri gereken veya kaldıramayacakları konular, daha 3-4 yaşından itibaren çocukların elindeki cep telefonlarıyla,  körpe dimağlara boca ediliyor..  Avrupa’da, 13 yaşın altındakilere, Amerika ise, 16 yaşın altındakilere, cep telefonlarının ancak veya internet sitelerinin sınırlı konularla kontrollü olarak verilmesi ve bunun nasıl olacağı yönünde çalışmalar yapılıyormuş..

*

Ama, bu meselenin sorumluluğu,  her şeyden önce, anne-babalara ve aile içi eğitime kalıyor.  ve kontrole dayanıyor. Anneler babalar, çocuklarınızın sadece giyim -kuşamı, yiyecekleri veya diğer bedenî sağlık konularıyla değil; bunların yanında ve daha mühimi, onlara sadece anne-baba olarak değil, bir arkadaş gibi yaklaşıp, onların ruhlarına ve kalblerine verdiklerinizle -vereceklerinizle ilgilenmektir.. Yoksa, ‘Benim oğlum-kızım melek gibidir, asla bir hata yapmazlar..’ derken, hiç beklenmeyen veya beklenmedikleri noktalara çekiliverdikleri faciasıyla karşılaşmak kaçınılmaz olabilir..

*

Yazının tam metni >>>

 

HABERE YORUM KAT