1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İmamoğlu’nun tasarruf tedbiri: Paris’te saray kiralandı!
İmamoğlu’nun tasarruf tedbiri: Paris’te saray kiralandı!

İmamoğlu’nun tasarruf tedbiri: Paris’te saray kiralandı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki İBB heyetinin Fransa’da yaptıkları harcamalar tartışma konusu oldu.

08 Ağustos 2024 Perşembe 18:00A+A-

HAKSÖZ HABER

CHP’li isimler Paris’teki olimpiyatları yerinde takip etmek için Fransa’ya gittiler. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş başta voleybol müsabakaları olmak üzere turnuvayı yakından takip ediyorlar.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki İBB heyetinin Fransa’da yaptıkları harcamalar ise tartışma konusu oldu. Ekrem İmamoğlu, 'İstanbul'un tanıtımı' bahanesine sığınarak Paris'teki ünlü moda müzesi Palais Galliera'da haftalığı 249 bin 260 Euro'dan tabiri caizse “saray” kiralamış.

Kiralama bedelinin İBB tarafından karşılandığı iddiaları reddedilirken “sponsorların” gerekli ödemeleri yaptığı İBB Sözcüsü Murat Ongun tarafından ifade edildi.

whatsapp-image-2024-08-08-at-15-17-28.jpeg

İBB’nin kendisine nasıl sponsorlar bulduğu ise bu açıklamadan sonra başka bir tartışma konusu olarak belirmiş durumda. İBB’nin borçları 200 milyar lira civarlarındayken seyahat masraflarını karşılayan sponsorların İBB’nin devasa borçları için devreye sokulması daha akıllıca olmaz mı? İstanbul’u tanıtmanın eminiz ki başka yolları da vardır! Her fırsatta tasarruf ve israftan bahsedip Paris'te bir sarayı otel olarak kiralamanın hiçbir izahı olamaz!

ghdtv95wwaacwgm-1.jpg

 

Ekrem İmamoğlu’nun yurt dışı seyahatleri daha önce de gündem olmuş ve İtalya’ya yapılan gezinin İBB bütçesinden karşılandığı anlaşılmıştı.

CHP heyetinin son Paris çıkarmasında ise CHP’ye yakışan görüntülere şahit olundu. CHP tarafından Paris’te düzenlendiği iddia edilen partide rakı ve şarap servis edildiği görüldü.

 

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum