1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İmamoğlu'ndan al fetvayı!
İmamoğlu'ndan al fetvayı!

İmamoğlu'ndan al fetvayı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, cemevlerinin ibadethane olduğunu söyleyip konunun tartışmaya açık olmadığını ima etti.

23 Temmuz 2024 Salı 18:15A+A-

HAKSÖZ HABER

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olmasına kesin gözüyle bakılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’u kendi haline bırakıp kamuoyu yoklamalarına devam ediyor. İstanbul başta toplu taşıma olmak üzere çeşitli sorunlarla yüzleşirken Ekrem İmamoğlu ise fetva makamı olarak çalışmalar gerçekleştiriyor.

Garip Dede Cemevi ve Kültür Merkezi'nde konuşan Ekrem İmamoğlu dışında törene DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, HDP Eş Genel Başkanı Sultan Özcan, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik katıldı. İmamoğlu burada yaptığı açıklama ile Türkiye’nin kadim tartışmalarından birisini tekrar alevlendirdi.

“Cemevlerinin ibadethane statüsünde olup olmadığı güç ve makam sahiplerinin tartışıp karara bağlayacakları bir şey asla değildir. Bu kararı Alevi yurttaşlarımız çoktan vermiştir. Yüzyıllardır vermiştir. Biz yöneticilere düşen bu kararın gereğini yerine getirmektir. Cemevleri ibadethanedir nokta. Milletçe geçmişten gelen derin acılarımız var. Yaşanmış büyük adaletsizlikler var.”

Cemevlerinin statüsüne yönelik tartışmalara kendince “nokta” koyan Ekrem İmamoğlu fetvayı vermiş. Alevilerin sürekli olarak var olan gerilimi yükselterek devam ettirmek için gösterdiği çaba İmamoğlu gibi pragmatist siyasetçilerin eliyle Türkiye gündemini meşgul ediyor. Müslümanların ibadethanesi asırlardır olduğu gibi bugün de belliyken Alevilerin hem kendilerini Müslüman olarak tanımlayıp hem de ayrı bir ibadethaneye sahip olmalarındaki abesliği ise kimse izah edemiyor. Belli ki derdiniz çok başka!

HABERE YORUM KAT

16 Yorum