İlhan Selçuk Yolsuzluktan Yargılanıyor!
Cumhuriyet Gazetesi'nin imtiyaz sahibi İlhan Selçuk ile Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız'ın yolsuzluk suçundan yargılandıkları ortaya çıktı. 9 kişilik yönetim, halka açık şirketi 1,5 milyon kardan mahrum etmişler.
Cumhuriyet Gazetesi'nin bünyesinde bulunduğu Yeni Gün Holding'de bir dönem yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunan gazetenin imtiyaz sahibi İlhan Selçuk ile Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız'ın da aralarında bulunduğu yöneticilerin yolsuzluk suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandıkları ortaya çıktı.
Selçuk ve diğer yöneticiler, halka açık anonim bir kurum olan Yeni Gün Holding'in hissedarlarını 1,5 milyon lira kârdan mahrum bırakarak 'örtülü kazanç' sağlamakla suçlanıyor.
İstanbul 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugüne kadar 4 duruşması yapıldı. Davaya Sermaye Piyasa Kurulu'nun (SPK) Şubat 2009'da Yeni Gün Holding yöneticileri hakkında yaptığı 'emniyeti suistimal' suç duyurusu üzerine açıldı.
Suç duyurusunda Yeni Gün Holding'in, Yeni Gün Haber'den alacaklarına faiz yürütmeyerek örtülü kazanç sağlandığı iddiası yer aldı. Soruşturmayı ekonomik suçlara bakan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadi Yoldaş yürüttü.
Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız 5. sırada yer alırken, Ergenekon davası kapsamında örgüt liderliği iddiasıyla sağlık problemleri nedeniyle tutuksuz yargılanan İlhan Selçuk 6. sırada bulunuyor.
İddianamede SPK müşteki konumunda. SPK'nın yaptığı suç duyurusunda 2002-2004 yılları içinde holdingde yönetim kurulu üyeliği yapmış şahıslardan beşinin aynı zamanda Yeni Gün Haber'de de yönetim kurulu üyeliği yaptığı ifade ediliyor.
Bu şahıslar şunlar:
Alev Coşkun,
İlhan Selçuk,
Günay Çapan,
İbrahim Yıldız,
Akın Atalay.
İstanbul 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede sanıklar İlhan Selçuk, İbrahim Yıldız, Alev Coşkun, Akın Atalay, Mehmet Kenan Tekdağ, Osman Berkmen, Erol Erkut, Ertin Akgüç ve Günay Çapan hakkında "örtülü kazanç sağlamak" suçundan 5 yıla kadar hapis ve 5 bin günden 10 bin güne kadar adli para cezası talep ediliyor.
Cafesiyaset
HABERE YORUM KAT