1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İktidarın Bahçeli'nin dahi gerisine düşen siyasal zihni
İktidarın Bahçeli'nin dahi gerisine düşen siyasal zihni

İktidarın Bahçeli'nin dahi gerisine düşen siyasal zihni

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu mezuniyetinde teğmenlerin “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” şeklinde slogan atması hakkında akıl ve mantık dışı bir açıklama yaptı.

03 Eylül 2024 Salı 18:00A+A-

HAKSÖZ HABER

30 Ağustos 2024 Cuma günü Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni’nden sonra teğmenlerin tören prosedürü dışına çıkıp kılıçlarını kaldırarak “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” şeklinde slogan atmaları birkaç gündür Türkiye’nin gündeminde.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, harp okullarındaki mezuniyet törenlerinde teğmenlerin kılıç çekip "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde slogan atmasının ardından başlayan tartışmalar hakkında, "Burada iki kötü niyetli konu var. Bir takım bu görüntülerden Erdoğan'a mesaj verildi, hükümete mesaj verildi şeklinde konuşulması eski vesayet anlayışının diriltilmesi meselesidir. Bir de bunlara cevap vereyim derken teğmenlere hakaret edilmesi de kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik ardından “genç teğmenlere” sahip çıktığını göstermek için şunları dile getirdi:

"Genç teğmenlerimizin mezuniyet törenlerinde ordumuzun ebedi başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anması kadar doğal bir şey yoktur. Bunu bir vesayet odağı gibi değerlendirmek yanlıştır."

MHP lideri Devlet Bahçeli ise konunun açıklığa kavuşturulması gerektiğini ifade ederken olayın normal karşılanamayacağını da vurgulamış oldu.

“30 Ağustos’u gölgeleyen, ülkemizi meşgul eden, hasımları ümitlendiren, istismar lobisini heyecanlandıran ikinci yemin hadisesinin her bakımdan netliğe kavuşması zorunludur.

...

Darbe dönemleri geride kalmış, o karanlık devirlere süngü çekilmiştir. Bu şaşmaz ve şüphe götürmez hakikati herkes kabul etmek mecburiyetindedir.

AK Parti Sözcüsünün yaptığı açıklama Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı tarafından yapılan açıklamayla kıyaslandığında oldukça sorunlu bir perspektife işaret ediyor. Ordunun cunta ve darbe geleneği Türkiye’de yaşayan herkesin malumu. Sol-Kemalistler başta olmak üzere bazı toplumsal kesimler ise açıkça darbelere olan destekleriyle biliniyorlar.

Böyle bir vasatta ileride TSK’nin üst yönetim kadrolarını yönetmeye aday askerlerin siyasi bir duruşun ifadesi olan “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganını atması oldukça endişe verici bir gelişmedir. Darbe girişimine maruz kalmış bir siyasi iktidarın “ordumuzun ebedi başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anması kadar doğal bir şey yoktur” açıklaması yapması komik olduğu kadar akıl ve mantık dışı bir duruma da dikkat çekiyor.

AK Parti’nin siyasal zihni artık Bahçeli kadar bile Türkiye’de yaşananları okuyamıyor mu?

HABERE YORUM KAT

7 Yorum