1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. İki İsveçli kadın İslam’a yolculuklarını paylaşıyor: ‘Kur’an’ı duyduğumda ağladım’
İki İsveçli kadın İslam’a yolculuklarını paylaşıyor: ‘Kur’an’ı duyduğumda ağladım’

İki İsveçli kadın İslam’a yolculuklarını paylaşıyor: ‘Kur’an’ı duyduğumda ağladım’

​​​​​​​Müslüman olan iki İsveçli kadın Müslüman olmalarının hikayesini paylaşarak Kur’an-ı Kerim’i dinlemelerinin etkisiyle İslam’a ilgi duyduklarını söyledi.

21 Temmuz 2024 Pazar 21:57A+A-

İsveç Bilgi Merkezinin haberine göre, iki kadın uzun araştırma ve incelemenin ardından İslam dini ile müşerref olduklarını ve bu manevi yolculukta yaşadıklarını anlattı.

İslam’ın İsveç’te yayılması Müslüman göçmenlerin gelişiyle hızlı bir şekilde gerçekleşti. Ülkenin büyük ve küçük şehirlerinde çok geçmeden camiler inşa edildi.

İslam’ın bu şekilde yayılması birçok İsveçlinin İslam dinini tanımasına yol açtı. İsveçli iki arkadaş olan 29 yaşındaki Emily Andersson ve 39 yaşındaki Martina Hildingson da bu ülkede başörtülü kızları gördükten sonra tesadüfen İslam’la tanışanlar arasındaydı. Bir süre araştırma ve incelemenin ardından Müslüman oldular.

İsveç’in güneyindeki Savalo şehrinde yaşıyan Emily Andersson bu manevi yolculuğunu ülke televizyonunda paylaştı.

“Hristiyanlığa hiç ilgi duymadım.Hıristiyanlıkta manevi bir anlam yoktu ama Kur’an’a saygısızlık ve yakılması olaylarından sonra Müslümanları gördüm ve bu ilahi kitapla tanışmaya çalıştım. Arapça bilmediğim için Kur’an’ı dinlemeye karar verdim ve ilk kez Kur’an dinlediğimde ağladım. Evet, ne duyduğumu anlamadım ama bunun Allah’ın sözü olduğunu hissettim. Çok ağladım. Bu Kur’an’a ve bu dine ihtiyacım olduğunu hissettim.”

Martina Hildingsson, Emily’nin aksine dindar bir Hristiyandı. Etrafında İslam'ın tezahürlerini gözlemleyerek İslam’ın gerçekten ilahi bir din olup olmadığını araştırmaya karar verdi. Kur’an’ı ve tefsirlerini araştırmaya ve dinlemeye başladı. Kur’an-ı Kerim ile manevi bir bağ hissettiğini dile getirdi.

Martina Hildingsson, anne ve babasının hiçbir şeye inancının olmadığını ama kendisinin her zaman inanç için manevi bir özlem duyduğundan bahsetti.

Dindar bir insan olduğundan İslam dini ile müşerref olmasının ardından İslam’ın tüm öğretilerine bağlı kalarak Allah’a daha yakın olabilmek için başörtüsü taktığını söyledi.

Hildingsson, Müslüman olması ve başörtüsü takması nedeniyle eleştiri ve saldırılarla karşılaşmasına rağmen başörtüsüyle gurur duyduğunu belirterek “Ben eskisi gibi aynı insanım, inançlı ve dindar biriyim ama doğru bildiğim yönde.” dedi.

İsveç İnançlı Toplulukları Destekleme Ajansı’nın 2019 raporuna göre bu ülkede yaklaşık 200 bin Müslüman yaşıyor. İsveç dışındaki bazı kaynaklar bu sayıyı 450-500 bin kişi olduğunu tahmin ediyor.

1960'ların sonlarından bu yana İslam’ın bu ülkede asıl yayılma nedeni göç olmuştur. 2004-2012 yılları arasında bu ülkede Müslüman nüfusun artmasının nedeni ise Irak, Somali ve Afganistan’dan gelen göç dalgasına bağlanıyor.

Resmi kaynaklar 2014 yılında Müslüman nüfusun toplam İsveç nüfusunun yaklaşık yüzde 6’sını oluşturduğunu tahmin ediyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT