1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Huylu huyundan CHP militarizmden vazgeçemez!
Huylu huyundan CHP militarizmden vazgeçemez!

Huylu huyundan CHP militarizmden vazgeçemez!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kılıçlarını kaldırarak “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan teğmenleri savundu.

09 Eylül 2024 Pazartesi 18:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından teğmenlerin okudukları kılıçlı yeminle başlayan tartışmalar siyasilerin durdukları yer hakkında önemli ipuçları veriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçte olsa verdiği haklı tepki AK Parti içindeki “çürük elmaları” gün yüzüne çıkartırken karşı cenahta ise durum epey ürkütücü.

Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı olmasına neredeyse kesin gözüyle bakılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kılıçlarını kaldırarak “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan teğmenleri savundu. Bunu yaparken kullandığı üslup ise CHP'nin kronik sorunlarına işaret ediyor.

ekran-goruntusu-2024-09-09-164111.png

Seçim döneminde muhafazakarlara hoş görünmek için tırnaklarını saklayan Kemalistler şimdi ise gemi azıya almışlar anlaşılan. Askerlerin “Mustafa Kemal’e olan bağlılığını” “siyaset üstü” olarak tanımlayan İmamoğlu her askeri darbenin parolasının “Mustafa Kemal’e olan bağlılık” olduğunu unuttu herhalde!

Türkiye’nin resmi ideolojisi olan Kemalizm’in adı boşuna Kemalizm değil. Mustafa Kemal’in “siyaset üstü” olması ise içi boş bir laftan ibaret. Türkiye gibi tarihi darbe ve darbe girişimleriyle dolu olan bir ülkede askerin kılıçlarını kaldırıp yeminler etmesi gelecek adına oldukça düşündürücüdür! Helalleşme sözleri veren CHP’nin klasik çizgisinin dışavurumunda ibaret olan Ekrem İmamoğlu’nun açıklamaları CHP’nin militarizme olan bağlılığını bir kere daha tüm Türkiye’ye hatırlatıyor!

HABERE YORUM KAT

6 Yorum