
"Husilerin Saldırıları "Darbe"dir"
Dünya Müslüman Alimler Birliği, Ensarullah Hareketi (Husiler) mensuplarının Yemen'deki saldırılarını "darbe" olarak nitelendirerek kınadı.
Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, Husilerin Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin konutuna düzenlediği saldırıların ardından yaptığı yazılı açıklamada, yaşananları "darbe" olarak nitelendirdi.
Husilerin Yemen'deki saldırılarını kınadığını ifade eden Karadaği, açıklamada, "Bu, Yemen'deki halk devrimi kapsamında değil, halka yönelik bir emrivaki girişiminin çabasıdır. Ayrıca bu, birlikte hareket edilmemesi gereken, münferit bir eylemdir" ifadelerine yer verdi.
Husilerin kendi vehimlerini gerekçe göstererek Yemenlilere karşı silahlanmasını kınayan Karadaği, şunları kaydetti:
"Yemen'in birlik ve beraberliğine zarar veren bu tür girişimlerin bazı Arap gruplar tarafından desteklenmesi ve uluslararası ve bölgesel kurumların yaşananlar karşısındaki suskunluğundan dolayı üzüntülüyüz."
Uzun süredir siyasi çatışmaların devam ettiği Yemen'de Cumhurbaşkanı Hadi'nin Ofis Müdürü Ahmed Avad bin Mübarek'in 17 Ocak'ta kaçırılmasıyla artan gerginlik, Husilerin Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Hadi'nin Sittin Caddesi'ndeki konutuna saldırısıyla daha da tırmanmıştı.
Husi Ensarullah örgütünün merkezi olan kuzeydeki Sada kentinden başkent Sana dahil olmak üzere orta kesimlere oradan da güney illerine doğru yayılma stratejisi izlemesi ve birçok kenti ele geçirmesi üzerine, ülkedeki Sünni aşiretler ve Ensaru'ş Şeria örgütü ile Husiler arasında da zaman zaman şiddetli çatışmalar yaşanıyor.
HABERE YORUM KAT
abd ve iran destekli husi teöristleri ABD'ye ölüm sloganı atıyorlar ama abd , İsrail ve yandaşları dışında herkese saldırıyorlar. abd elçisi husilerin kontörlündeki bölgede elini kolunu sallayarak rahatça dolaşıyor ama ihvan mensuplarının ise evlerinden çıkmalarına izin verilmiyor. abd husilere karşı savaşan el-kaide mücahidlerini ve sünni aşiret güçlerini havadan bombalıyor husi teröristlerine ise en küçük bir müdahalede bulunmuyor aksine destek veriyor. sonra bu iran'cı teröristler utanmadan sıkılmadan ABD'ye ölüm sloganı atıyorlar... abd ve İran'ın danışıklı dövüş yapan iki emperyalist ve kardeş terör devletleri olduğu açıkça ortadadır.
Yanıtla (0) (0)