1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. HÜDA PAR: Kırklareli Geri Gönderme Merkezi'ndeki iddialar vahim!
HÜDA PAR: Kırklareli Geri Gönderme Merkezi'ndeki iddialar vahim!

HÜDA PAR: Kırklareli Geri Gönderme Merkezi'ndeki iddialar vahim!

​​​​​​​HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı, Kırklareli Geri Gönderme Merkezi'nde mültecilere yönelik işkence ve kötü muamele iddialarının araştırılmasını istedi.

23 Ağustos 2024 Cuma 21:31A+A-

HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı, Kırklareli Geri Gönderme Merkezi'nde İbrahim İzziddin isimli mültecinin maruz kaldığı şiddet sebebiyle hayatını kaybettiği iddiası ve mültecilere yönelik işkence iddialarının araştırılıp aydınlatılması çağrısında bulundu.

HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı tarafından sosyal medya üzerinden yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kırklareli Geri Gönderme Merkezi'nde İbrahim İzziddin isimli mültecinin maruz kaldığı şiddet sebebiyle hayatını kaybettiği iddia edilmektedir. Son zamanlarda mültecilere yönelik nefret söylemleri ve geri gönderme merkezlerindeki hukuka aykırı muameleler sıklıkla kamuoyuna yansımaktadır. Ne yazık ki gün geçtikçe artan bu tür vahim iddialar yeterince araştırılmamakta ve etkin bir soruşturmaya konu olmamaktadır. Bu nedenle mültecilere yönelik insan hakları ihlalleri peşpeşe yaşanmaktadır.

Kırklareli Geri Gönderme Merkezi'ndeki iddialar vahim olup bu hususta etkin bir soruşturmaya ihtiyaç vardır. Bir an evvel hakikat açığa çıkarılmalı ve hukukun gereği yapılmalıdır. Bir kez daha hatırlatalım; mülteciler de her insan gibi hukukun koruması altındadırlar. Yaşam hakkı ve işkence yasağını ihlal eden bu eylemlerin etkin bir soruşturmaya tabi tutulmaması ve yaptırımsız bırakılması benzer vakıaların tekrarlanmasına sebep olmaktadır. Bundan dolayı insanlığın ve adaletin gereği olarak; sorumluluk ve yetki sahibi olan kişi ve kurumların vahamet arz eden mezkûr iddiaları araştırması ve kamuoyunu bir an önce aydınlatması çağrısında bulunuyoruz."

HABERE YORUM KAT