1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Hollanda’da Ev Kiralamak İsteyen Iraklı Kadına Irkçı Yanıt!
Hollanda’da Ev Kiralamak İsteyen Iraklı Kadına Irkçı Yanıt!

Hollanda’da Ev Kiralamak İsteyen Iraklı Kadına Irkçı Yanıt!

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da, ev kiralamak için emlak şirketine başvuran Iraklı kadına, şirketten “Eğer, Batı tarzında yemek yapacaksan, evi görmeye gelebilirsin.” yanıtı verildi.

12 Ağustos 2017 Cumartesi 10:38A+A-

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da yaşayan Iraklı Maysaa Munaf, kiralık daire için yaptığı başvuruya emlak şirketi tarafından elektronik posta ile gönderilen cevabı sosyal medya hesabından paylaştı.

Buna göre Executive Home Rentals (EHR) adlı emlak şirketi, Munaf’a, “Eğer, Batı tarzında yemek yapacaksan evi görmeye gelebilirsin.” cevabını verdi.

AA’da yer alan habere göre, Munaf, elektronik postanın bir kopyasıyla birlikte “Irkçılık bugün hâlen canlı.” mesajını paylaştı.

“Talihsiz Bir Cevap Olmuş”

Emlak şirketi EHR Amsterdam Müdürü Michel Rootring yaptığı açıklamada, gönderilen cevabın “hoş olmadığını” belirterek, “Bazı apartman dairelerinde yemek kokuları yan komşunun evine sinebiliyor. Bu apartmanda ağır kokulu yemekler yapılmasının uygun olmadığını belirtebilirdik ama ‘Batı tarzında yemek’ ifadesi talihsiz bir cevap olmuş.” dedi.

Hollanda İnsan Hakları Kurumu’nun sözcüsü Nacha Rakraki de daha önce buna benzer bir durumla karşılaşmadıklarını dile getirerek, “Bizim konu hakkında araştırma yapabilmemiz için önce başvuru yapılması gerekiyor. Henüz mağdur olan Munaf tarafından bize bir başvuru olmadı.” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum
  • Sungur Alpogul / 14 Ağustos 2017 02:44

    her şeyi şişirmeyin kardeşim,ara bi sor adam açıklamayı yapmış işte ülkesine gidiyosun yaşamaya o toplumunda kendine göre mantıklı kuralları var.Avrupalılar içinde de iyisi kötüsü vardır illaki insan bunlarda.Hem yapılan açıklama da makul,neresi ırkçılık bunun o zaman kal ülkende

    Yanıtla (0) (0)