1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Hizb-ut Tahrir’den “Mehmetçik Gazze’ye, Ordular Aksa’ya” çağrısı
Hizb-ut Tahrir’den “Mehmetçik Gazze’ye, Ordular Aksa’ya” çağrısı

Hizb-ut Tahrir’den “Mehmetçik Gazze’ye, Ordular Aksa’ya” çağrısı

Hizb-ut Tahrir, Cuma günü Türkiye’nin 19 ilinde çeşitli noktalarda Müslüman orduların harekete geçmesi, ve Kudüs’ün Siyonist İsrail’den arındırılması için çağrıda bulunan bir dua programı düzenledi.

22 Ekim 2023 Pazar 20:59A+A-

“Ordular Aksaya Cuması” adı verilen program için, “Tüm yöneticileri ve Müslümanları Filistin için harekete geçmeye çağırıyoruz!” çağrısı yapılmıştı.

Duada işgalci İsrail’in insanlık dışı vahşi saldırıları hatırlatılarak eller semaya kaldırılıp, Allah Subhanehu ve Teala’dan yardım istendi.

Necis Yahudi postalları ile kirletilen ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın hazin durumu ve Gazze’de üzerlerine bomba yağan Müslümanlar hatırlatıldıktan sonra Müslüman beldelerdeki yöneticilerin acizliği eleştirildi. Yapılan dualar arasında sık sık “Mehmetçik Gazze’ye”, “Ordular Aksa’ya” sloganları atıldı ve tekbirler getirildi.

Dualarda Allah Subhanehu ve Teala’dan iki Filistin fatihi olan Hz. Ömer gibi adil halifeler ve Selahaddin Eyyubi gibi cesur komutanları ümmete ikram etmesi istendi ve nusret talebinde bulunuldu.

Ankara

İstanbul

HABERE YORUM KAT