1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. HİNDİSTAN

  4. Hindu rejiminden Müslüman gazetecilere yönelik kısıtlamalar!
Hindu rejiminden Müslüman gazetecilere yönelik kısıtlamalar!

Hindu rejiminden Müslüman gazetecilere yönelik kısıtlamalar!

Hintli yetkililer, ülkedeki Müslümanlara yönelik nefret söylemini örtbas etmek amacıyla Müslüman gazetecilere kısıtlama getiriyor.

05 Ağustos 2024 Pazartesi 09:00A+A-

El-Cezire sitesinin haberine göre, Hindistan’ın kuzeyindeki Uttar Pradesh eyaletinde Vasim Ekrem Tyagi ve Zakir Ali Tyagi adlı iki gazeteci, Muhammed Firuz Kureyşi’nin Celalabad kentinde öldürülmesiyle ilgili yaptıkları açıklamalar nedeniyle hukuki sorunlarla karşılaştı.

Cinayet hikayesinin yayınlanmasının ardından polis, iki gazeteciyi Hint toplumunda “nefreti ve öfkeyi” kışkırtmakla suçladı.

Vasim Ekrem Tyagi El Cezireye verdiği ropörtajda belgelerin kurbanın ailesinin ifadelerine dayanılarak hazırlandığını belirterek Muhammed Firuz’un saldırıya uğradığını ve hastaneye giderken hayatını kaybettiğini söyledi. Ekrem Tyagi kurbanın ailesinin açıklamasına göre cinayetin bir grup aşırı Hindu tarafından işlendiğine dair haberi tweetlediğini ifade etti.

Tyagi davanın cezasının 7 yıl hapis olduğunu hâlâ mahkemeden kefalet alamadığını ve bu tür kararlar vererek gazetecileri korkutmaya çalıştıklarını beyan etti.

Müslüman gazeteci, gazetecilik mesleğinin bu tür tehditlerden olumsuz etkilendiğine de değindi.

Millet Times Müdürü, Müslüman gazetecilerin bir yandan Hindu grupların saldırılarına maruz kalırken, diğer yandan polisin ilgisizliği ve kendilerine yönelik tehditleriyle karşı karşıya kaldığını kaydetti.

Gazete Müdürü “Hintli Müslümanlar aşırı Hindu gruplar tarafından öldürülüyor ve polisten suçluları tutuklamasını istediğimizde polis anlatıyı değiştirerek ve doğruyu söylemeye çalışan gazetecileri hedef alarak Hinduları savunmaya çalışıyor.” dedi.

Haberler, Hindistan’da Hindu milliyetçi partisi tarafından yönetilen bir ülkede Müslüman azınlığa karşı ayrımcılık yapıldığını ve ülkede Müslümanların yargısız infazlarının artmaya devam ettiğini doğruluyor.

HABERE YORUM KAT