1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Hendek’te “Ümmet Elele” Eylemi Yapıldı
Hendek’te “Ümmet Elele” Eylemi Yapıldı

Hendek’te “Ümmet Elele” Eylemi Yapıldı

Hendek Gençlik Düşünce Platformu tarafından organize edilen “Ümmet Elele” eylemi İHH ve Özgür-Der’in katkılarıyla Hendekli Müslümanlar tarafından Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirildi.

28 Ağustos 2013 Çarşamba 01:50A+A-

Hendek Gençlik Düşünce Platformu tarafından organize edilen   “Ümmet Elele” eylemi İHH ve Özgür-Der’in katkılarıyla Hendekli Müslümanlar tarafından Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirildi. Sunuculuğunu Gönüleli Derneğinden Ahmet Dizdar’ın yaptığı mitinge konuşmacı olarak Haksöz Dergisi Yazarı Hamza Türkmen katıldı.

Miting, Mısırlı hafız Mecdi Es Seyit'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mısır İhvan hareketinin öncülerinden olan ve vurulma anı ile dünya gündemine oturan Esma'nın arkadaşı Mısırlı Fatıma Zehra Saad ise, Mısır'da yaşadıkları acıları anlattı.

Şiir dinletilerinin yer aldığı ve yaptırılan dua ile son bulan programda Hamza Türkmen Suriye ve Mısır’da yaşananlara ilişkin bilgiler verdi. Suriye’de devam eden katliamın üç yıldan bu yana devam ettiğini vurgulayan Türkmen “tüm dünya ile birlikte acı olan şeyin Müslümanların kardeşlerinin katledilmesini seyretmesidir” dedi. Son olarak kimyasal bomba atılmak suretiyle yüzlerce çocuğun nefessiz bırakılarak öldürüldüğünü, bunun vebalinin bu katliamın vebalinin bugün ki İran Yönetiminin 79 İslam devrimi değerlerinden kopan ayrılan ve ulusçu politikalara evrilen İran Yönetiminin ve onun Lübnan’daki uzantısı durumundaki Lübnan Hizbullahının dolayısıyla Nasrallah’ın üzerinde olduğunu vurgulayan Hamza Türkmen konuşmasında Mısır’da yaşanan darbeye ve bu darbeye destek olan Suudi Arabistan yönetimine de değindi. Mısır’da Adeviyye meydanının tüm Müslümanların zihninde bir değişim ve dönüşümün başlangıç işareti olduğunu söyleyen Türkmen “Mısır’da yaşananlar ilerlemeci zihinlerin sosyolojik psikolojik tüm tez ve tesbitlerin yeniden gözden geçirilmesini gerekli kılacaktır. Müslümanlar kendilerini kurşun sıkanlara karşı barışçıl gösterilerle karşılık vererek adeta Resullah (A) ın Mekke döneminde yaşananları yirmibirinci yüzyılda yeniden yaşamışlar adeta nebevi mücadeleyi güncellemişlerdir” dedi.

Hamza Türkmen konuşmasının sonunda tüm katılımcılarla birlikte R4BİA işareti eşliğinde Tebbet yeda Ebu Lehebin La İlahe İllallah Allahuekber sloganlarını attırdı.

Programın Hendek açısından bir ilk olmasına rağmen halkın teveccühü ve ilgisi görülmeye değerdi.

foto-(1).jpg

foto-(2)-001.jpg

foto-(3)-001.jpg

foto-(4).jpg

foto-(5)-001.jpg

HABERE YORUM KAT