1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BANGLADEŞ

  4. Hasina'nın zindanlarında katledilen Cemaat-i İslami lideri Allame Seyit'i unutma!
Hasina'nın zindanlarında katledilen Cemaat-i İslami lideri Allame Seyit'i unutma!

Hasina'nın zindanlarında katledilen Cemaat-i İslami lideri Allame Seyit'i unutma!

Bangladeş Cemaat-i İslami Emiri Dr. Shafiqur Rahman, Cemaat-i İslami'nin eski başkan yardımcısı Allame Dilaver Hüseyin Seyit'in mücadelesini hatırlatan bir açıklama yayınladı.

14 Ağustos 2024 Çarşamba 18:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Bangladeş, Hasina diktasından kurtuldu. Öğrenci örgütlerinin eylemleri sonucunda devrilen Hasina arkasında ise zulüm ve katliamlar bıraktı. Başta Cemaat-i İslami olmak üzere ülkede tüm muhalifleri yönelik sindirme politikaları yürüten Hasina binlerce insanı hapsettirdi. Kimileri ise Hasina'nın zindanlarında hayatını kaybederek inşallah şehit oldular. 

Bangladeş Cemaat-i İslami Emiri Dr. Shafiqur Rahman, Cemaat-i İslami'nin eski başkan yardımcısı Allame Dilaver Hüseyin Seyit'in mücadelesini hatırlatan bir açıklama yayınladı. Allame Dilaver Hüseyin Seyit, Hasina tarafından hapsedilmiş ve sağlık sorunları karşısında gerekli tıbbi imkanlardan yoksun bırakıldığı için hayatını kaybetmişti.

Shafiqur Rahman'ın mesajı şu şekilde:

“14 Ağustos 2023 gecesi, Cemaat-i İslami'nin eski başkan yardımcısı, eski milletvekili, ünlü İslam alimi ve vaiz Allame Dilaver Hüseyin Seyit, tıbbi ihmal nedeniyle PG Hastanesi'nin hapishane hücresinde hayatını kaybetti. Daha önce rahatsızlığı nedeniyle Kaşimpur Hapishanesinden Dakka'ya getirilmişti. Ancak, nöbetçi doktorlar ve hastane yetkilileri tedavisini sağlamak için uygun adımları atmadı. Tıbbi ihmale ilişkin birçok rapor bulunmaktadır. Hatta çocuklarının ve eşinin onunla son kez görüşmesine bile izin verilmedi. Nihayetinde o gün PG Hastanesinde hayatını kaybetti.

Allame Dilaver Hüseyin Seyit'in ölümünün ardından yönetim Dakka'da herhangi bir cenaze namazı düzenlenmesine izin vermedi. Dakka'da cenaze namazı kılmak istediklerini ifade eden yüzlerce kişi polis ateşi, göz yaşartıcı gaz, ses bombası ve hastane yerleşkesinde açılan ateş sonucu yaralandı. Sonunda Allame Dilaver Hüseyin Seyit'in naaşı memleketi Pirojpur'a götürüldü ve  defin işlemleri orada tamamlandı. Milyonlarca Müslüman Allama Seyit için gözyaşlarıyla Allah'a dua etti.

Allame Seyit artık aramızda değil. Hayatını ve çalışmalarını bize örnek olarak bıraktı. Yarım asırdan fazla bir süre boyunca yurtiçinde ve yurtdışında Kur'an'ı anlattı. İslami çalışmalarla ilgili çok sayıda konuşması ve video görüntüleri sosyal medyada yaygın bir şekilde dolaşıyor ve insanlar bu konuşmalara ilgi duyuyor. Parlamento üyesi, başkan ve çeşitli parlamento komisyonlarının üyesi olarak önemli bir rol oynamıştır. İnsanlara çağlar boyunca aydınlık yolu gösterecek birçok edebiyat eserleri, tefsir ve siyer yazmıştır. Kur'an-ı Kerim üzerine ders verilen ve ilmi çalışmalar yürütülen eğitim kurumu kurmuştur. Onun öğrencileri Allame Seyit'in yarım kalan eserlerini tamamlayacaklar, inşallah. Onun katkılarını derin bir saygıyla anıyorum.

Onun umudu şehit olmaktı. Allah onun ölümünü bir şehit ölümü olarak kabul etsin. Tüm kardeşlerimizi ve halkımızı onun hayat boyu hayali olan refah içinde bir İslam devleti kurma idealine katılmaları için çağrıda bulunuyorum.”

HABERE YORUM KAT

2 Yorum