1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Has-Der'de Tefsir Dersleri Devam Ediyor.
Has-Der'de Tefsir Dersleri Devam Ediyor.

Has-Der'de Tefsir Dersleri Devam Ediyor.

Has-Der de haftalık tefsir dersleri kesintisiz devam ediyor.

09 Mart 2015 Pazartesi 11:11A+A-

Katılımın her geçen gün artarak bereketlendiği derslere, her yaştan insanların katılması,yapılan çalışmaların etkisini göstermekte. Bu hafta Bakara Suresi 269-275 ayetleri tefsir edildi. Sunumu Muş üniversitesinden İkram Filiz gerçekleştirdi.

 “İnfak ve Faizi” konu edinen ayetlere nasıl bakmamız gerektiğini anlatan İkram Filiz şunları dile getirdi: “Kazanma hırsıyla dünyaya dalan insan kazandıklarının kendinden kaynaklandığı vehmine kapılabilir. Rızkı veren, genişletip daraltan Rabbimizdir. Kendinden hiçbir şey ortaya koyamayan insan, Rabbimizin verdiği imkânları kullanarak rızka ulaşır. Yığma arzusu insanı servete sahip değil, servete ait kılmıştır. Servete ait olanın serveti olamaz. Zira ortada sahip olacak bir özne, fert kalmamıştır. Kuranı Kerim bu durumu Karun kıssasıyla örneklendirir (28/76-82). "De ki: Doğrusu Rabbim, kullarından dilediğinin rızkını hem genişletir ve hem de ona daraltıp bir ölçüye göre verir; sarf ettiğiniz herhangi bir şeyin yerine O, daha iyisini koyar, çünkü O, rızık verenlerin en hayırlısıdır." (34/39)

"Allah, rızıkta kiminizi kiminizden üstün kıldı. (Rızıkça) üstün kılınanlar, ellerinin altında bulunanlara kendi rızıklarını verip de hepsi azıkta eşit olmuyorlar. Allah'ın nimetini mi inkâr ediyorlar?" (16/71).

 Faiz ile ilgili olarak da, “Faiz yiyenler, (kabirlerinden) ancak kendisini şeytan çarptığından deliye dönmüş bir adamın kalkışı gibi kalkarlar. Bu durum onların 'alışveriş de faiz gibidir' demelerinden dolayıdır. Oysa Allah alışverişi helal faizi ise haram kıldı. Kime Rabbinden bir öğüt gelir de (faiz yeme işine) son verirse onun geçmişte aldıkları kendinedir. Onun işi ise Allah'a aittir [57]. Kim de yine (faiz almaya) dönerse işte bunlar cehennemliklerdir. Onlar orada sonsuza kadar kalıcıdırlar.” Ayeti bağlamında açıklamalarda bulundu.

Son olarak İnfak ın en güzel arınma yollarından biri olduğunu dile getiren FİLİZ; “parasına kıyamayan, canını veremez.% 2,5 veremeyen büyük sermayeden veremez,o malın kölesi olur,uykuları kaçar,huzuru bulamaz,hep tedirginlik halet-i ruhiyesiyle yaşar” dedi

Sunum sonrası ise adeta ikinci orurum başlatıldı.Yogun sorular ve cevaplar ile proğram sonlandırıldı.

HABERE YORUM KAT