1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Harris: Gazze’de yaşanan acılara sessiz kalmayacağım. Bu savaşın bitme zamanı geldi
Harris: Gazze’de yaşanan acılara sessiz kalmayacağım. Bu savaşın bitme zamanı geldi

Harris: Gazze’de yaşanan acılara sessiz kalmayacağım. Bu savaşın bitme zamanı geldi

Kamala Harris, Kongre’de dinlemediği Netanyahu ile görüştü, tek başına basının karşısına çıktı: “Gazze'de ölen çocukların, çaresiz aç insanların görüntülerinden gözlerimizi kaçıramayız Netanyahu’ya ciddi kaygılarımı dile getirdim..."

26 Temmuz 2024 Cuma 18:30A+A-

Başkan Yardımcısı ve Demokratları muhtemelen başkan adayı Kamala Harris, başkanı olduğu Senato’daki konuşmasına katılmadığı İsrail Başbakanı Netanyahu ile 40 dakika görüştü.

Görüşmeden sonra kameraların karşısına yalnız geçti.

Netanyahu’ya “ciddi endişelerini” dile getirdiğini ve bir ateşkes anlaşmasına varılmasının zamanının geldiğini söylediğini anlattı ve net mesajlar verdi:

“İsrail’in kendini savunma hakkı vardır ve bunu nasıl yaptığı önemlidir. Geçtiğimiz dokuz ay boyunca Gazze’de ölü çocukların ve güvenlik için kaçan, bazen ikinci, üçüncü ya da dördüncü kez yerlerinden edilen çaresiz aç insanların görüntüleri iç parçayacıdır. Bu trajedilerden gözlerimizi kaçıramayız. Yaşanan acılar karşısında hissizleşmemize izin veremeyiz ve ben sessiz kalmayacağım”

ABD destekli önerilen ateşkes ve rehine anlaşmasının ayrıntılarını hatırlatan Harris, “bu savaşın, İsrail’in güvende olduğu, tüm rehinelerin serbest bırakıldığı, Gazze’deki Filistinlilerin çektiği acıların sona erdiği ve Filistin halkının özgürlük, onur ve kendi kaderini tayin hakkını kullanabildiği bir şekilde sona ermesinin zamanı geldi” dedi.

Kongre’deki konuşmasında Netanyahu’nun “İran’ın kullanışlı aptalları” dediği Filistin yanlısı Amerikalı öğrencilere de mesaj verdİ.

“Başbakan Netanyahu’ya da söylediğim gibi, bu anlaşmayı yapmanın zamanı geldi. Ateşkes çağrısı yapan herkese ve barış özlemi duyan herkese sesleniyorum, sizi görüyor ve duyuyorum.”

Harris “Amerikan halkının Gazze’deki savaşın kutuplar arası bir mesele olmadığını hatırlamasının önemli olduğunu” söyleyerek konuşmasını bitirdi:

“Hepimiz terörizmi ve şiddeti kınayalım. Hepimiz masum sivillerin acı çekmesini önlemek için elimizden geleni yapalım. Antisemitizmi, İslamofobiyi ve her türlü nefreti kınayalım. Ve ülkemizi birleştirmek için çalışalım”

Kaynak: Serbestiyet

HABERE YORUM KAT

3 Yorum