1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamdan, Sinvar sonrası müzakerelerin akıbetini açıkladı
Hamdan, Sinvar sonrası müzakerelerin akıbetini açıkladı

Hamdan, Sinvar sonrası müzakerelerin akıbetini açıkladı

Hamas'ın liderlerinden Usame Hamdan, Gazze'deki savaşın durdurulması ve işgalcilerle arabulucular aracılığıyla esir takasının müzakere sürecinin, Yahya Sinvar'ın hareketin siyasi büro başkanı olarak seçilmesinden sonra bile devam edeceğini söyledi.

08 Ağustos 2024 Perşembe 10:00A+A-

Hamdan, basın açıklamasında, müzakere sürecinin devam edeceğini, özellikle de süreçteki sorunun Hamas'ta değil, Netanyahu'da ve ateşkes girişiminde samimi olmayan sözde arabulucu Amerika'da olduğunu açıkladı.

Hamdan şöyle devam etti: "Sinvar, kamu işlerini yönetmede yüksek derecede esnekliğe sahiptir ve Filistin halkının haklarını korur.

İsrail, müzakere meselesi hakkında konuşurken çok fazla düşünmeli, çünkü hareketin başladığı müzakere mantığı, halkımıza yönelik saldırganlığı durdurmak ve mahkumların değişimine gitmekti, İsrail ise mahkumlarını bedelsiz olarak kurtarmaya ve halkımızı bir soykırımda öldürmeye çalıştı."

Hamdan, savaşı durdurmak için daha önce yapılan girişimlere ilişkin, "Geçen mayıs ayında arabulucular tarafından sunulan bir girişimi kabul ettik ve Netanyahu üç hafta sonra bunu reddetti.

Ondan sonra kabul ettiğimiz başka bir bildiri sundum ve Netanyahu hala erteliyor." ifadelerine yer verdi.

Hamdan son olarak şunları söyledi: "Eğer Haniye'nin suikastı Netanyahu'nun müzakerelerin seyrini değiştirmedeki hedeflerinden biriyse, bu bir yanılsamadır, çünkü müzakerelerin temeli sabittir ve Haniye'nin liderliği sırasında müzakereleri takip eden adamlar, müzakerelerin tüm detaylarında hazır bulunan Sinvar ile çalışmaya devam edecektir."

HABERE YORUM KAT