1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas'tan, Batı Şeria'daki Filistinlilere çağrı
Hamas'tan, Batı Şeria'daki Filistinlilere çağrı

Hamas'tan, Batı Şeria'daki Filistinlilere çağrı

Hamas, işgal altındaki Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilere "temas noktalarındaki İsrail askerlerine ve Filistin topraklarını gasbeden saldırgan İsraillilere karşı tüm araçlarla mücadele ve çatışma" çağrısı yaptı.

27 Ağustos 2024 Salı 12:00A+A-

Hamas, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin son dönemde işgal altındaki Batı Şeria'da artan saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, "Batı Şeria'nın tüm kentlerindeki halkımızı, çatışmaları ve toplumsal öfkeyi sürdürmeye, Yahudi yerleşimcilerle çeşitli şekillerde mücadeleye ve her türlü direnişi harekete geçirmeye çağırıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca işgalci İsrail'in Filistin topraklarını gasbeden siyonistlerin saldırılarına teşvik ve koruma sağlamasının hiçbir şekilde Filistinlileri topraklarından ve haklarından vazgeçiremeyeceği vurgulandı.

Açıklamanın tam metni:

Bismillahirrahmanirrahim

Basın Açıklaması

Halkımızı Batı Şeria'nın tüm şehirlerinde işgalci yerleşimcilerin saldırılarına ve düşmanlığına karşı direnişi alevlendirmeye ve mücadele etmeye çağırıyoruz.

İşgalci teröristlerin Batı Şeria'ya yönelik gerçekleştirdiği baskınlar ve düşmanlıkları, son olarak Beytüllahim şehrinin güneyinde yer alan Vadi Rahal kasabasına yapılan saldırıda 37 yaşındaki Halil Salim Ziyada'nın şehid edilmesiyle sonuçlanmıştır. Bu durum, halkımızın yaşadığı bütün bölgelerde siyonist işgalcilerin suç teşkil eden tutumunu bir kez daha gözler önüne sermektedir.

Beytüllahim şehidimizi rahmetle anıyoruz. İşgalci yerleşimci milislerin bu saldırıları, soygun, kundaklama ve mal/mülklere zarar verme eylemleri işgalcilerin Batı Şeria üzerindeki suç teşkil eden politikalarını ve  Batı Şeria'da tam hakimiyet planlarını ortaya koymaktadır 

Faşist işgal hükümetinin bu yerleşimci sürülerine saldırı özgürlüğü vermesi, halkımızı toprağını terk etmeye ve haklarından vazgeçmeye zorlayamayacaktır. Halkımız, ne pahasına olursa olsun direniş ve mücadele yolunu seçmiştir.

Batı Şeria'daki asil halkımızı, işgalci yerleşimcilere karşı her türlü yol ve yöntemle direnişi ve mücadeleyi sürdürmeye çağırıyoruz. Bütün direniş yöntemlerini aktif hale getirme çağrısında bulunuyoruz.

Bugünü, Batı Şeria'nın her köşesinde öfke ve direniş günü olarak ilan ediyoruz. Batı Şeria'daki halkımızı genel grev ve protestoları işgalcilere karşı çatışmak için zemi oluşturarak direnişe ve mücadele etmeye davet ediyoruz.

23 Safer 1446
27 Ağustos 2024 Salı

İslami Direniş Hareketi / Hamas

HABERE YORUM KAT