
Hamas’tan Aksa ve Harem-i İbrahim baskınına tepki
Hamas, İsrail'in aşırı sağcı siyonist Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in Harem-i İbrahim Camisi'ne, fanatşk yahudilerin de Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesini kınadı.
Hamas'tan yapılan açıklamada, Ben-Gvir ve Filistin topraklarını gasbeden siyonistlerin Batı Şeria ve Kudüs'te Müslümanların mukaddesatını hedef alan ihlallerine tepki gösterildi.
Siyonist Ben-Gvir'in Batı Şeria'nın El-Halil kentindeki Harem-i İbrahim Camisi'ne, fanatik yahudilerin de Mescid-i Aksa'ya sıkı güvenlik önlemleri altında baskın düzenleyerek dini ritüeller yapması kınandı.
Söz konusu baskınların Mescid-i Aksa'yı "Yahudileştirme ve silah zoruyla zamansal ve mekansal bölünme dayatmayı" amaçlayan sistematik bir saldırgan politika kapsamında yapıldığına dikkati çekildi.
Siyonistlerin baskınlarının Müslümanların mukaddesatına ve Birleşmiş Milletler kararlarına yönelik aleni bir ihlal olduğu vurgulandı.
Açıklamada, siyonistlerin baskınlarına ilişkin "Bu saldırıların devam etmesinin ortaya çıkaracağı sonuçlar konusunda uyarıda bulunuyor ve bu saldırıların sonuçlarından tamamen işgalci İsrail'i sorumlu tutuyoruz." ifadesi kullanıldı.
Filistin halkının camileri koruyacağı kaydedilen açıklamada, "Filistin halkı Mescid-i Aksa ve Harem-i İbrahim Camisi'ni savunmaya devam edecek ve ne pahasına olursa olsun bölünme ve Yahudileştirme planlarına izin vermeyecektir." ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, "Mübarek Mescid-i Aksa Müslümanların öz hakkı olarak kalacaktır. Tarihi ve hukuki statüsünün ihlali, ateşle oynamak ve işgalci işgal rejiminin tek başına sonuçlarına katlanacağı kapsamlı bir patlamanın başlangıcıdır." denildi.
İşgal altındaki tüm Filistin topraklarında yaşayan halka seslenilen açıklamada, Mescid-i Aksa'ya gitme, orada varlık gösterme ve İsrail'in "emrivaki dayatma" girişimlerini boşa çıkarma çağrısı yapıldı.
Arap ve İslam ülkeleri halkları ile Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı'na hitaben açıklamada, Mescid-i Aksa'nın Yahudileştirme tehdidinden korunması için sorumluluklarını üstlenme çağrısı yapıldı.
Mescid-i Aksa'yı Yahudileştirme planlarının "Netanyahu ile aşırılık yanlısı Siyonist bakanlarının" hükümeti döneminde daha da belirginleştiği uyarısında bulunuldu.
İsrail'in "Yahudileştirme planları çerçevesinde Kudüs'te göçe zorlanma girişimlerine maruz kalan Filistin halkının" desteklenmesi çağrısı yapıldı.
HABERE YORUM KAT