1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hamas: Yahya Sinvar şehid olarak mücadelesini taçlandırdı!
Hamas: Yahya Sinvar şehid olarak mücadelesini taçlandırdı!

Hamas: Yahya Sinvar şehid olarak mücadelesini taçlandırdı!

Hamas yöneticisi Halil el-Hayye tarafından yapılan açıklamada Yahya Sinvar'ın şehid olduğu duyurulurken Siyonist işgalcilere karşı mücadelenin devam edeceği vurgulandı.

18 Ekim 2024 Cuma 15:00A+A-

HAKSÖZ HABER

İslami Direniş Hareketi Hamas, lideri Yahya Sinvar'ın Gazze'deki çatışmada şehid olduğunu duyurdu. Hamas yöneticisi Halil el-Hayye tarafından yapılan açıklamada Yahya Sinvar'ın şehid olduğu duyurulurken Siyonist işgalcilere karşı mücadelenin devam edeceği vurgulandı.

Konu hakkında açıklama yapan Hamas'ın üst düzey yetkilisi Halil Hayya, Filistin halkının “şehit Yahya Sinvar'ın anısını” onurlandıracağını söyledi. Hayya, Gazze'ye yönelik saldırı durdurulmadıkça, Gazze'den tamamen çekilme tamamlanmadıkça ve tutuklularımız gözaltı merkezlerinden serbest bırakılmadıkça işgal tutuklularının geri dönmeyeceğini de sözlerine ekledi.

Onu “kararlı, cesur ve gözü pek” olarak tanımlayan Hayya, Sinwar'ın “hayatını  Filistin halkının kurtuluşu uğruna feda ettiğini” söyledi.

“Hayatının son anlarını cesurca, başı dik, silahını elinde tutarak, son nefesine kadar elinde silahıyla işgalcilere ateş ederek karşıladı.

Yahya Sinvar tüm hayatını bir mücahid olarak yaşadı. İlk günlerinden beri direnişçi olarak mücadelesini sürdürdü. İşgal hapishanesinde bile işgalcilere meydan okudu ve takas anlaşmasıyla serbest bırakıldıktan sonra da mücadelesine ve davasına olan bağlılığına devam etti. Şehit olarak onurlu hayatını taçlandırdı.”

 

Halil Hayye'nin açıklamasını dinlemek için:

https://www.aljazeera.net/live

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum