1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas: Netanyahu’nun açıklamaları dünya barışına açık tehdit
Hamas: Netanyahu’nun açıklamaları dünya barışına açık tehdit

Hamas: Netanyahu’nun açıklamaları dünya barışına açık tehdit

İslami Direniş Hareketi (Hamas), dünyanın terörist Binyamin Netanyahu’dan işittiği sözlerin dünya barışına ve güvenliğine açıkça tehdit olduğunu söyledi.

28 Eylül 2024 Cumartesi 22:55A+A-

Hamas, dün akşam (27 Eylül Cuma) katil Netanyahu’nun Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’ndaki konuşması hakkında yaptığı açıklamada, işgal rejimi başbakanının bölge halklarını hedef alan savaşını genişletmekte ve cinayetlerini sürdürmekte ısrar ettiğini, Amerika’nın da söz konusu cinayetlere siyasi ve askeri destek sağladığını bildirdi.

Açıklamada, Netanyahu’nun BM kürsüsünden yalanlarını ve bölge halklarına yönelik tehditlerini sürdürdüğü ifade edildi.

İşgal ordusunun uluslararası hukuku ve anlaşmaları ihlal ederek Gazze Şeridi’nde ve Batı Şeria’da saldırılarını yoğunlaştırdığını, cinayetlerini Lübnan’ı da içine alacak şekilde genişlettiğini belirten Hamas, Netanyahu gibi bir teröriste BM kapılarını açmak yerine onu durdurup hesaba çekmek gerektiğini dile getirdi.

Hamas, Netanyahu’nun dünya kamuoyuyla alay etmeye devam ettiğini, Gazze Şeridi’ndeki soykırım savaşını haklı göstermek için ileri sürdüğü yalanları tekrar ettiğini, düşmanın işlediği cinayetlerle Filistin halkının iradesini ve direnişini kırmayı ümit ettiğini ancak bunun gerçekleşmeyecek asılsız bir beklenti olduğunu kaydetti.

Açıklamada, Hamas’ın ve İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın diğer direniş gruplarıyla birlikte işgale karşı mücadelesini sürdüreceği vurgulandı.

  

HABERE YORUM KAT