1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. HAMAS kurucularından Mustafa Ebu Arra zindanda şehid oldu
HAMAS kurucularından Mustafa Ebu Arra zindanda şehid oldu

HAMAS kurucularından Mustafa Ebu Arra zindanda şehid oldu

Batı Şeria’nın Tubas kentinden idari tutuklu Şeyh Mustafa Ebu Arra, sistematik tıbbi ihmal sonucu Raymond Cezaevi'nden Soroka Hastanesi'ne nakledildikten sonra şehid oldu.

26 Temmuz 2024 Cuma 11:30A+A-

Siyonist terör rejimi, işgal ortağı ABD'de bir yanda alkışa tutulurken bir yanda da tüm dünyanın gözleri önünde Gazze'de vahşetini sürdürmeye devam ediyor.

İşgalciler hiçbir gerekçe sunmadan 7 Ekim'den sonra Filistinlilere karşı başlattığı esir dalgasında genç, yaşlı, kadın, erkek demeden Filistinlileri alıkoyuyor. Esaretten kurtulmayı başaran esirler sistematik işkenceye maruz kaldıklarını, sopalarla dövüldüklerini, ağızlık takılmış köpeklerin üzerlerine salındığını, giyeceklerinin ve yiyeceklerinin ellerinden alındığını anlatıyor.

HAMAS’ın Batı Şeria’daki liderlerinden Şeyh Mustafa Ebu Arra’nın, 1990'dan beri birçok kez alıkonulmuş ve toplam tutukluluk süresinin yaklaşık 12 yılı bulduğu bildirildi.

Şehid Ebu Arra,  1992 yılında Güney Lübnan'ın Merc ez-Zuhur bölgesine sürgün edilenler arasındaydı. Tutuklanmasından önce yoğun tıbbi müdahale gerektiren ciddi sağlık sorunlarına rağmen, işgal rejimi tarafından 30 Ekim 2023'te tekrar alıkonulmuştu.

İşgal hapishanelerinde şehid edilen HAMAS liderinden Mustafa Ebu Arra, tutuklanmadan önce yaptığı son konuşmada, Gazze'ye destek için seferberlik çağrısında bulunmuştu.

Mustafa Muhammed Ebu Arra'nın şehadeti üzerine Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyetinden yapılan ortak açıklamada,  Filistinlinin şehadetinden siyonist hapishane idaresinin sorumlu tutulduğu, işgal hapishanelerinde esir alınan 9 bin 700'ü aşkın Filistinlinin akıbetinden de hapishane idaresinin mesul olduğu kaydedildi.

Açıklamada, 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal hapishanelerinde şehit olan Filistinlilerin sayısının 19'a çıktığı aktarıldı.

HABERE YORUM KAT