1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Abbas Yönetimi'nin direnişçilere baskısı en tehlikeli aşamada
Abbas Yönetimi'nin direnişçilere baskısı en tehlikeli aşamada

Abbas Yönetimi'nin direnişçilere baskısı en tehlikeli aşamada

Hamas, Filistin yönetiminin direnişçilerle olan mücadelesinde halktan destek istedi.

27 Temmuz 2024 Cumartesi 13:00A+A-

İslami Direniş Hareketi (Hamas), yaptığı açıklamada, Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik güçlerinin direnişçileri takip etmesi, tutuklaması ve silahlarına el koyması gibi uygulamalarının en son olarak bugün Tulkerem vilayetinde direnişçi Muhammed Cabir Ebu Şuca'nın tedavi gördüğü Sabit Sabit Hastanesi'nde kuşatılmasıyla en tehlikeli aşamaya ulaştığını belirtti.

Hamas, Filistin halkının bu tür davranışları kınaması ve durdurmak için kararlı adımlar atması gerektiğini vurguladı.

Hamas, Tulkerem'deki halkın direnişçi Ebu Şuca'nın tutuklanmasını önlemek ve kuşatmayı kaldırmak için gösterdiği yüksek duyarlılık ve hızlı tepkiyi övdü. Aynı zamanda, Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik güçlerinin direnişçileri ve işgalci İsrail'e karşı direnenleri takip etmeyi bırakması gerektiğini belirtti.

Hamas, Filistin Yönetimi'nin hapishanelerindeki direnişçilerin serbest bırakılmasını ve bu yönetimin silahlarını Filistin halkını soykırıma karşı korumak için kullanmasını talep etti.

Bu güvenlik güçlerinin direnişçilere ateş etmeye devam etmesi ve silahlarına el koyması, işgalci güçlere ve yerleşimcilere karşı Filistin halkını savunmak için hazırladıkları araçları almasının, son Pekin Bildirgesi'nde vurgulanan her türlü direnişi benimseyen ulusal birliği bozduğunu belirtti.

Hamas, bu politikaların Filistin Yönetimi'nin güvenlik güçlerinin itibarını zedelediğini ve Gazze Şeridi'ndeki işgalin suç makinesine karşı gösterilen direnişe zarar verdiğini ifade etti.

Filistin Yönetimi'nin güvenlik güçleri, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkerem'de, Sabit Sabit Devlet Hastanesi'nde bugün Tulkerem Tugayı lideri Muhammed Cabir Ebu Şuca'yı kuşatma altına aldı.

Ancak, Tulkerem halkı ve direnişçileri, güvenlik güçlerinin kuşatmasını kırmayı başardı ve Ebu Şuca'yı hastaneden çıkararak tutuklanmasını önledi.

  Devamını oku at  
 https://turkish.palinfo.com/40673
 @Copyright Filistin Enformasyon Merkezi

HABERE YORUM KAT

1 Yorum