1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Halk TV ırkçı cinayeti saptırıyor!
Halk TV ırkçı cinayeti saptırıyor!

Halk TV ırkçı cinayeti saptırıyor!

15 yaşındaki Abdullatif Davvara cinayeti, Halk TV tarafından aileler arası husumet olarak lanse edildi!

25 Eylül 2024 Çarşamba 18:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye'de Suriyelilere yönelik şiddet yeterli yaptırıma uğramadığı için saldırılar her geçen gün artıyor. Basın ise olayı bağlamından saptırarak vermenin derdine düştü. Gaziosmanpaşa’da bir parkta arkadaşlarıyla oyun oynarken katledilen Abdullatif Davvara’nın cinayeti Halk TV tarafından akıl ve ahlak dışı bir yaklaşımla lanse edildi.

Halk TV'nin silahlı katliam hakkında yaptığı haberde 15 yaşındaki Abdullatif'i çocuk değil "genç" olarak takdim etmesi olayın algılanma biçimine dair Halk TV'nin yaptığı provokasyonu gözler önüne seriyor. 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun (TCK) 6/1-c maddesi uyarınca 18 yaşını doldurmamış kişi Türkiye'de çocuk sayılıyor. Zaten Abdullatif'in parkta oyun oynadığı da düşünüldüğünde bir çocuğu genç olarak tanımlamanın yaşanan vahşeti tahfif etme çabasından başka bir şey olmadığı daha rahat anlaşılıyor. Olayın aileler arası husumetten kaynaklandığına dair de yeterli delil bulunmaması rağmen Halk TV hadiseyi bu parantez içerisine alarak lanse ediyor.

 

Açıklama: ekran-goruntusu-2024-09-25-135422.png

 

Abdullatif Davvara’nın cinayeti sebebiyle gözaltına alınan beş kişi de Türkiye vatandaşı ve beşinin de sabıka kaydı bulunuyor.  Kerem Cem Özçelik (3 kaydı var),Fatih Can uzun (3 kaydı var), Ömer Can Uzun (2 kaydı var), Resul Kaya (7 kaydı var), Miraç Tari (2 kaydı var). Olayın failleri hakkındaki soruşturma devam ederken Suriyeli bir ailenin 15 yaşındaki çocuğunu parkta 12 el ateş ederek öldüren canilerin suçunu “aileler arası husumet” olarak yansıtmak Halk TV’nin ırkçı cinayeti de Suriyelilerle ilişkili gibi göstererek çarpıttığını kanıtlıyor!

Abdullatif Davvara cinayeti ve bazı medya organlarının hadiseyi ele alma biçimi Suriyelilere yönelik şiddetin kaynağını anlamak için önemli veriler sunuyor. Türkiye'yi mültecilere zehir etmek için elinden geleni yapan ırkçı medya ve siyasetçiler aslında tüm ülkeyi kaosa sürüklemenin peşindeler!

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum