1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Halil Falyalı cinayetinde karar
Halil Falyalı cinayetinde karar

Halil Falyalı cinayetinde karar

Kıbrıs’ta mafya lideri Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş'ın öldürülmesiyle ilgili davada karar açıklandı.

07 Ağustos 2024 Çarşamba 18:15A+A-

Kuzey Kıbrıs’ta 8 Şubat 2022 tarihinde uğradığı silahlı saldırıda şoförü Murat Demirtaş ile birlikte öldürülen mafya lideri Halil Falyalı cinayetiyle ilgili davada mahkeme kararını açıkladı.

Girne Ağır Ceza Mahkemesi, olağanüstü güvenlik önlemleri altında sanıklara cezalarını açıkladı. Sanıklardan Ömer Tunç ömür boyu hapis cezasına çarptırılırken, Veysel Sare 35 yıl ve Musa Çiçek ise 20 yıl hapis cezası aldı. Mahkeme, sanıkların “planlayarak adam öldürme” suçundan mahkum edildiğini belirtti.

Duruşmada, polis ve özel harekat ekipleri mahkeme binası çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Sanıklar, Özel Harekat koruması altında cezaevinden araçlarla mahkemeye getirildi ve yoğun güvenlik tedbirleri altında duruşma salonuna alındı.

CİNAYETİN PLANLI GERÇEKLEŞTİRİLDİĞİ VURGULANDI

Mahkeme Başkanı Banu Soyer, Kıdemli Yargıç Mine Ozankaya ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan heyet, kararlarını açıklarken sanıkların planlayarak cinayeti işlediklerine dikkat çekti. Başkan Soyer, sanıkların cinayetten vazgeçme imkanı varken eylemlerine devam ettiklerini belirtti. Sanıkların, Falyalı ve Demirtaş’ın otelden çıkış saatini hesaplayarak Çatalköy’e hareket ettiklerini ve burada cinayeti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sanık Ömer Tunç’un cinayeti bizzat gerçekleştirdiğine ve bu sebeple daha ağır bir cezaya çarptırıldığına vurgu yapan Soyer, diğer sanıklar Veysel Sare ve Musa Çiçek’in de cinayete iştirak ettiklerini ifade etti. Mahkeme heyeti, “planlayarak adam öldürme” suçunun ömür boyu hapis cezası öngören en ağır suçlardan biri olduğunu belirtti. Soyer, “Herkesin yaşam hakkı vardır ve yaşam hakkı en temel insan hakkıdır” dedi.

 

HABERE YORUM KAT