1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Halid Meşal: Türkiye’deki kardeşlerimiz şehid Hasan ile gurur duymalıdır!
Halid Meşal: Türkiye’deki kardeşlerimiz şehid Hasan ile gurur duymalıdır!

Halid Meşal: Türkiye’deki kardeşlerimiz şehid Hasan ile gurur duymalıdır!

Hamas liderlerinden Halid Meşal, işgal altındaki Kudüs'te kahramanca bir eylem gerçekleştiren Türkiyeli şehid Hasan Saklanan'ın cenazesinde bir konuşma gerçekleştirdi.

24 Mayıs 2024 Cuma 14:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Kudüs’te işgal askerlerini hedef alan imam Hasan Saklanan olay yerinde şehit edilmişti. Hasan Saklanan’ın naaşını günlerce Türkiye’ye teslim etmeyen Siyonist çete en sonunda naaşı iade etmek zorunda kaldı.

Geçtiğimiz gün Türkiye’ye getirilerek memleketi Şanlıurfa’da kılınan cenaze namazının ardından defin gerçekleştirildi. Şehid Hasan Saklanan, Müslümanların kardeşleri söz konusu olduğunda her türlü bedeli ödemeye hazır olduğunu kanıtlayan bir işaret fişeği olarak şehitlerin arasına katıldı. Allah ondan razı olsun!

Hamas liderlerinde Halid Meşal, işgal altındaki Kudüs'te kahramanca bir eylem gerçekleştiren Türkiyeli şehid Hasan Saklanan'ın cenazesinde bir konuşma gerçekleştirdi.

“Türkiye'nin aziz halkı ve büyük Türkiye'den, Şanlıurfa'dan kahraman Şehid Şeyh Hasan'ın ailesini hareketim ve halkım adına selamlıyorum. Sizler Türkiye olarak, Filistin davasında zafer ve İzzet dolu kahramanlık destanları yazmış bir halksınız.

Türkiye, Siyonistler olan savaşımızda 100 yıldan fazla bir süredir bizimle beraber ve Mavi Marmara gemisinden sonra bugün bu davadaki duruşunu yeniliyor.

Kahraman Şehid Şeyh Hasan, Gazze'nin zaferi için Filistin ve Kudüs'ün zaferi uğruna çaba sarf etti. Aksa Tufanı’nda ‘benim de bir katkım benim de bir payım olsun’ dedi ve harekete geçti. Eyleminin de Kudüs ve mübarek Mescid-i Aksa Camii'nin bereketiyle olmasından başka bir şeyi kabul etmedi.

Ey Şehid! Allah sana rahmet etsin. Ey Şehidin Babası!  Sana da müjdeler olsun...

Bu, şehidi yetiştiren soylu bir ailedir. Hasan, soyu mübarek olan bir kahramandır. Bu aile, Allah yolunda Filistin topraklarında bir şehid vermekten gurur duyuyor.

Bu, Allah'ın günlerinden biridir ve bu günler, Filistin'in özgürlüğünün başladığı günlerdir. Bu günler, ümmetimizin tamamı için tehlikeli olan Siyonizm’in sonunun başladığı günlerdir. Bu eylem Siyonizm’in yıkılışı yolunda şanlı bir tarih yazmıştır.”

Meşal, Siyonizm’in sadece Filistinlilerin değil bütün dünyanın başına bela olduğuna dikkat çekerken Hasan Saklanan gibi şehitler sayesinde bugün Siyonizm’in en zor günlerini yaşadığını da sözlerine ekledi.

Ey Türkiye halkı! Siyonistler bizim ve sizin ortak düşmanımızdır.

O Siyonistler ki Filistin için, Türkiye başta olmak üzere bütün Müslümanlar ve bütün İslam ülkeleri için hatta tüm insanlık için bir tehlikedirler.

Filistin halkı, bu Siyonizm projesine karşı İslam ümmetini ve insanlığı savunmak için ortaya koyduğu direnişle gurur duyuyor. Allah'ın izniyle sekizinci ayını tamamlayan Aksa Tufanı operasyonu her geçen gün Siyonistlerin krizini derinleştiriyor.

En modern silahlarla donatılmış ve Batılı güçler tarafından desteklenen Siyonist varlık, Gazze'deki savaşında başarısız oldu ve yenildi. İşgal ordusu bölgedeki bütün orduları yenmiş ve kendini yenilmez, karşı konulmaz bir ordu olarak tanıtmışken Gazze'de bataklığa saplandı.

Allah, Gazze halkını görüyor ve yardım ediyor… Allah, Gazze halkını, topraklarına bağlı, cihad hayatı yaşayan sabırlı, kararlı ve fedakarlık yapmaktan kaçmayan insanlar olarak görüyor. Aynı şekilde Kudüs ve Batı Şeria halkını da…

Allah, İslam ümmetinin Gazze'ye destek verdiğini, cihad ve direniş bayrağını iman ve Kur'an ile birlikte taşıdığını gördüğünde bize zafer verecektir. Bu büyük etkileri Amerika'da, Avrupa'da, doğuda, batıda her yerde görüyorsunuz. İnsanlar gruplar halinde Allah'ın dinine giriyorlar, toplumlar ve toplumların bakışları değişmeye başlıyor, özellikle genç nesil, hayret verici bir şekilde değişiyor.

Ey Şehid Hasan'ın ailesi! Hasan'ın şehadetiyle bir onur ve şeref madalyası kazandınız. Onun şehadetinin bereketlerini ailenizde, sağlığınızda, esenliğinizde, huzurunuzda, rızkınızda, çocuklarınızda göreceksiniz. Şehadet, dünyada ve ahirette sınırsız bereketler getiren bir nimettir.

Ey Türkiye'deki halkımız!  Sizler şehidinizle gurur duyabilirsiniz.

Allah şehid Hasan'a rahmet etsin…

Hasan, Filistin'in, Gazze'nin, Kudüs'ün, El-Aksa'nın ve Aksa Tufanın şehididir. Hasan, Türkiye'nin şehididir!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum