1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Halid Meşal İstişhadi Operasyonların başlatılması çağrısı yaptı
Halid Meşal İstişhadi Operasyonların başlatılması çağrısı yaptı

Halid Meşal İstişhadi Operasyonların başlatılması çağrısı yaptı

Hamas liderlerinden Halid Meşal, İstanbul’da düzenlenen Mescid-i Aksa’ya Bakış isimli programda online katılımla konuştu.

29 Ağustos 2024 Perşembe 07:22A+A-

HAKSÖZ-HABER

Programda Gazze'deki durumu değerlendiren Meşal, istişhadi eylemlerin yeniden başlatılmasının kaçınılmaz olduğunu belirterek global ölçekte kitlesel gösterilerin artırılması çağrısında bulundu.

Ek olarak yeni akademi dönemine dikkati  çeken Meşal, öğrencilere Kampüs İntifadasını sürdürmeleri çağrısı yaptı.

Halid Meşal'in programda öne çıkan vurguları:

- Ümmet  üzerine düşen sorumluluklarını üstlenmelidir. İstişhadi  operasyonlara geri dönülmesi gerekiyor, çünkü bu durum sadece açık çatışmanın uygun olduğu bir durum. 

▪️ Askeri seçeneğin yanı sıra Arap, İslam ve tüm insalık sokağının Gazze için zafer çığlıkları atan milyonlarla öfke durumuna geri dönmesi gerekiyor. 

▪️ Birkaç gün sonra dünyada  üniversitelerde akademik sezon başlayacak. Ey ümmetin gençleri, Amerika'ya, Batı'ya, Doğu'ya ve Siyonistlere güçlü mesajınızı vermek için kampüs hareketine geri dönün: “Saldırganlık durana kadar durmayacağız” deyin.


▪️ Gazze neredeyse tek başına bir dünya savaşı veriyor. Bu bizi şok etmesi, bize gerçeği hatırlatması gereken bir durum.

▪️ Ümmet, Aksa'yı Filistin'i özgürleştirmek, Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı kurtarmak için savaşının ve stratejisinin birinci maddesi haline  getirmelidir.

▪️Televizyondaki görüntülerle  gurur duymakla yetinilmemesi gerekiyor.  Gazze'yi yalnız bırakmayın. Direnişle gurur duymak yeterli değildir.

▪️ Cihadi örgütlerin, hareketlerin ve grupların ve herkesin tarihi bir karar alması gerekiyor. Her sorumlu kişi, pratik askeri-cihadi pozisyonundan Aksa Tufanı’na  fiilen katılma kararını almak için yarından önce bugün karar vermesi gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum