1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Halid Meşal: Hamas savaştan sonra da Gazze'de olacak
Halid Meşal: Hamas savaştan sonra da Gazze'de olacak

Halid Meşal: Hamas savaştan sonra da Gazze'de olacak

İşgalci İsrail daha önce yaptığı açıklamalarda Gazze'de Hamas savaşçılarının kullandığı tünel ağlarını da yok ettiğini ileri sürmüştü.

17 Eylül 2024 Salı 15:15A+A-

Hamas'ın en üst düzey isimlerinden biri olan Halid Meşal yaptığı bir açıklamada grubun savaş sona erdiğinde Gazze'de belirleyici bir rol oynamayı sürdüreceğini söyledi.

Siyonist İsrail, 7 Ekim'den bu yana Hamas'ın askeri kanadından "binlerce kişiyi öldürdüğünü" ve yapının "komuta kademesini dağıttığını" ileri süren açıklamalar yapıyor olsa da sahadaki durum bunun tersini gösteriyor.

Üzerinden yaklaşık bir yıl geçmiş olmasına karşın Gazze Şeridi'nde halen çatışmalar yaşanıyor, kendi topraklarını savunan Filistinli silahlı gruplar birçok yerde varlık gösteriyor.

İsrail daha önce yaptığı açıklamalarda Gazze'de Hamas savaşçılarının kullandığı tünel ağlarını da yok ettiğini ileri sürmüştü.

Netanyahu Hamas'a karşı "tam zafer" çağrısında bulunsa da ordu Hamas'ı "ortadan kaldırmanın" mümkün olmadığı yönünde açıklamalarda bulunuyor.

Hamas'ın en üst düzey yetkililerinden biri olan Halid Meşal, yapının savaşı kazandığını ve Gazze'nin geleceğinde belirleyici bir rol oynayacağını ifade ediyor.

Meşal, Katar'ın başkenti Doha'da The New York Times'a verdiği mülakatta "Hamas'ın üstünlüğü var" dedi ve ekledi: "Kararlılığımızı koruduk" ve "İsrail ordusunu yıprattık".

Hamas'ın 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü askeri strateji aslına bakılırsa oldukça net. Bu strateji hayatta kalma ve kendi varlıklarını koruma taktiğine dayanıyor. 

Hamas'ın siyasi bürosundaki en kıdemli isimlerden biri olan 68 yaşındaki Halid Meşal, grubun stratejisinin kilit isimlerinden biri olarak kabul ediliyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum