1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz dergisinin Eylül-Ekim 2024 sayısı çıktı
Haksöz dergisinin Eylül-Ekim 2024 sayısı çıktı

Haksöz dergisinin Eylül-Ekim 2024 sayısı çıktı

Haksöz dergisi Eylül-Ekim2024 tarihli 402-403. sayısını yayınladı. İki sayı bir arada yayınlanan dergi 7 Ekim Aksa Tufanı’nın birinci yıldönümüne dair bir dosya içeriyor.

02 Ekim 2024 Çarşamba 00:40A+A-

HAKSÖZ-HABER

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz’ün402-403. sayısı çıktı. Eylül-Ekim 2024 tarihlidergi “Aksa Tufanı: İzzet, Onur, Direniş” manşetli kapağıyla Gazze cihadını selamlıyor; birinci yıldönümünde Aksa Tufanı’na dair yazılara yer veriyor.

Gündem yazısında Aksa Tufanı’nın bir yılının Türkiye’den nasıl göründüğüne dair muhasebesi yapılırken Siyonist çetenin Lübnan’ı Gazze’ye çevirme tehdidine dikkat çekiliyor ve Filistin davası için daha fazla gayret göstermenin önemine işaret ediliyor.

Rıdvan Kaya, bir yıllık süre içinde Gazze’de yaşananları daha çok biz Müslümanlar üzerinden ele alıyor ve “Gazze bizi kendimize getirdi mi?” diye soruyor.

Ahmet Varol, dosya kapsamında Aksa Tufanı’nın bir yılını analiz ediyor. Filistin direnişi açısından bu operasyonun kazanımlarına odaklanan Varol, bölgesel güç dengelerini de irdeliyor.

Filistin Âlimler Heyeti Başkanı Şeyh Tekruri, Aksa Tufanı’nın amaçları, kayıpları ve kazanımları, Gazze halkının adanmışlığı, İsmail Heniyye ve şehadeti, Gazze için küresel çapta yapılan eylemleri, Türkiye’nin süreçteki tutumu, Batı Şeria’daki İsrail saldırıları vs. hususlara dair Mehmet Ali Aslan’ın sorularına cevap veriyor.

Ahmet Ağırakça, dosya çerçevesinde Aksa Tufanı’nı nasıl anlamak gerektiğini ele alıyor. İsmail Heniyye’nin şehadetine de genişçe değinen Ağırakça, Gazze’nin dünyaya karşı neyi başardığını gözler önüne seriyor.

Hamza Türkmen, Filistin davasının fikrî arka planını ve teşkilatlanma sürecini ele aldığı yazısında Seyyid Kutub’dan İsmail Heniyye’ye “var kalış” ve “var oluş” mücadelesini ve Filistin direnişinin merhale seyrini tahlil ediyor.

Çeviri yazılarda Christian Henderson Gazze soykırımının Batı’nın liberal sanrısını nasıl ifşa ettiğini ortaya koyarken David Hearst soykırıma gözlerini kapayan Batı’nın neden Netanyahu’ya karşı durması gerektiğini inceliyor. Tamara Nassar, Batı Şeria’daki İsrail operasyonlarını ve direnişin gücünü irdelerken Abid Ebu Şehade İsrail’in Gazze ve Lübnan savaşı karşısında Arap dünyasının kırmızı çizgilerini sorguluyor.

Süleyman Ceran, Batı Şeria direnişinden bir kahramanı; İsrail’e meydan okuyan berber Ebu Şuca’a’yı ve şehadetini anlatıyor. Ceran, ayrıca diğer yazısında Ganabhaban sarayı üzerinden Bangladeş’te Şeyh Hasina diktatörlüğünün yıkılmasını ve Bangladeş’i bekleyen geleceği yorumluyor.

Talha Ahmed, Bangladeş’te diktatörlüğün çöküş süreci ve Şeyh Hasina’nın katliamcı siyasetini, öğrenci hareketini ve Bangladeş halkının eline geçen yeni fırsatı analiz ediyor.

Mehmet Hasip Yokuş, İslami hareketlerde paradigma arayışı bağlamında Türkiye’de İslami hareketin serencamını, özeleştiri sorumluluğunun önemini, İslami hareketle ilgili tepkisellik ithamlarını ve iktidar tecrübesini sorguluyor, tartışıyor.

Hamza Türkmen, ikinci yazısında geçtiğimiz vefat eden D. Mehmet Doğan’ın fikirlerini ve dünden bugüne mücadelesini ele alıyor.

Murat Kayacan, Hûd suresinin tefsirine devam ettiği yazısında 8-15. ayetleri inceleyerek iman ve inkârın tezahürlerini irdeliyor.

Şerif Gümüş, Yahya Sinvar’ın “Diken ve Karanfil” kitabının hissettirdiklerini ve kendisini nasıl bir içsel yolculuğa çıkardığını kaleme alıyor.

Rüveyde Bera Pala, Ali Emre’nin “Şark’ın Kartalı Selahaddin” kitabını tahlil ediyor.

Son olarak Bünyamin Doğruer’in Heniyye için kaleme aldığı şiire yer verilen derginin arka kapağı da Heniyye için ayrılmış.

haksoz403b.jpg

ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

İRTİBAT: 0212 524 10 28

[email protected]

HABERE YORUM KAT