1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz dergisinin Aralık 2024 sayısı çıktı
Haksöz dergisinin Aralık 2024 sayısı çıktı

Haksöz dergisinin Aralık 2024 sayısı çıktı

Haksöz dergisi Aralık2024 tarihli 405. sayısını yayınladı. Suriye cihadı ve Halep’in özgürleştirilmesinin kapağa taşındığı dergide Suriye’nin yanı sıra Gazze direnişine dair yazılar ağırlıkta.

06 Aralık 2024 Cuma 23:45A+A-

HAKSÖZ-HABER

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz’ün405. sayısı çıktı. Aralık 2024 tarihli dergi “Şen Olasın Halep Şehri” manşetli kapağıyla Suriye cihadını selamlıyor.

Gündem yazısında Suriye devriminin canlanmasındaki dinamikler ve Halep zaferinin neyi muştuladığı irdeleniyor.

Kapak yazıları çerçevesinde Yahya Fırat, Halep’i özgürleştirme operasyonunun nasıl gerçekleştiğini analiz ederken şer odaklarının neden rahatsız olduklarını ortaya koyuyor. Eyüp Togan, Suriyeli mücahidlerin “Saldırganlığı Caydırma” operasyonu karşısında Rusya’nın elinin neden bağlı kaldığını tahlil ediyor. Amira Ebo el-Fetouh ise Halep’in kurtarılmasının Suriyelilerde nasıl bir özgüven ve coşkuya yol açtığını yorumluyor.

Rıdvan Kaya, Uluslararası Ceza Mahkemesinin Siyonist çete reisleri hakkında verdiği karara mercek tutuyor; yanı sıra mahkemenin işleyiş biçimini inceliyor.

Nurcan Şahin Büyük, Gazze özelinde “haysiyet” kavramını irdeliyor; Gazze’nin nasıl bir haysiyet şehrine büründüğünü ve Batılı paradigmanın nasıl hüsrana uğradığını gözler önüne seriyor.

Yasir Bayram, Gazze direnişinden alınacak derslere odaklanıyor ve direnişin diriltici misyonuna işaret ediyor.

Çeviri yazılarda David Hearst UCM’nin tutuklama kararının İsrail-ABD ilişkilerini nasıl etkileyeceğini; Fedaa al-Qedra Gazzeli bir cerrahın tutsaklık hikâyesini; Sondos Asem BM özel raportörü Francesca Albanese’nin Gazze’de yaşanan soykırıma karşı verdiği mücadeleyi yazıyor.

Hamza Türkmen, Türkiye’de ilahiyat ideolojisinin kurgulanmasına dair ele aldığı uzun incelemede ilahiyat kavramını Cumhuriyet Türkiye’si dönemine kadar dinî eğitimin kurumsal boyutunu değerlendiriyor.

Rıdvan Kaya, bir diğer yazısında bir Kur’ani kavramı tahlil ediyor. Ayet ve hadisler ışığında ve güncel örnekler bağlamında Allah Teâlâ’dan gerektiği gibi “ittika” etmenin hayatımızda nasıl bir değişime yol açacağını ele alıyor.

Yusuf Yargın, dinî görünür kılmanın değerine ilişkin ele aldığı yazısında geleneksel formların işlevine dikkat çekiyor.

Mustafa Akman, biyografik çalışmalarına Bosnalı bir âlim Hasan Kâfî Akhisârî ile devam ediyor. Akhisârî’nin hayatı, ilmî kişiliği ve eserlerine yer verdiği yazısında düşüncelerini de değerlendirmeye tâbi tutuyor.

Fevzi Zülaloğlu, Kur’anî bir kavram olarak “istidrac” kavramını tahlil ettiği yazısında zalimlerin yavaş yavaş azaba yaklaşması meselesini irdeliyor.

Murat Kayacan, Hûd suresinin tefsirine devam ettiği yazısında Nûh kıssasını günümüz itibariyle nasıl anlamak gerektiğini ortaya koyuyor.

İlayda Aydın, Ekin Yayınlarından henüz çıkan Wael b. Hallaq’ın “Şeriat” eseri üzerine yaptığı incelemeyi dergi okurlarıyla paylaşıyor.

Bu yılın son dergisi Bünyamin Doğruer’in Filistin için; Ali Emre’nin Yahya Sinvar için kaleme aldığı şiirlerle kapanıyor.

haksoz405b.jpg

ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İRTİBAT: 0212 524 10 28

[email protected]

HABERE YORUM KAT

5 Yorum