Haksöz Dergisi Şubat 2014 Sayısı Çıktı
Haksöz Dergisi, Şubat 2014 tarihli 275. Sayısında Suriye Baas rejiminin işkencelerini manşete taşıdı: “Zulme tepkisiz kalanlar zalimlerin suç ortağıdırlar!”
HAKSÖZ-HABER
“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz Degisi, Şubat 2014 tarihli 275. Sayısıyla okurlarının karşısına çıktı. “İşkence Fotoğrafları Baas Vahşetinin Belgesidir! Zulme Tepkisiz Kalanlar Zalimlerin Suç Ortağıdırlar!” manşetiyle çıkan dergide Hükümet-Cemaat savaşı, TIR operasyonları, yerel seçimlerde oy sorunu ve Suriye’de yaşanan iç çatışmaya ilişkin analizler dikkat çekiyor.
Gündem’de Suriye’den yansıyan işkence karelerine rağmen vahşete yönelik duyarsızlığa dair eleştiriler getiriliyor.
Rıdvan Kaya, “Taifeci Körlük Zulme Hizmet Ettirir” başlıklı yazısında Suriye’ye yardım götüren TIR’lara yönelik operasyonları değerlendiriyor.
Hamza Türkmen, seçimlerden hemen önce Cemaatin yargı-polis-medya eliyle hükümete yönelik operasyonunu değerlendirdiği yazısında seçimlerde nasıl bir tavır takınmak gerektiğini tartışıyor.
Bahadır Kurbanoğlu, Cemaat-Hükümet savaşında yaşanan üslup sorununu ele aldığı yazısında tavır ve tahlillere yansıyan ölçüsüzlüklere dikkat çekiyor.
Musa Üzer, Suriye’de yaşanan ve Müslümanların üzüntüyle karşıladığı “iç çatışma”yı değerlendiriyor; IŞİD sorununa ve bu sorunun doğmasına yol açan zihniyete nasıl yaklaşmak gerektiğini tartışıyor.
İsmail Ceyran, Mısır’da Selefi akımların ve İhvan-ı Müslimin hareketinin dünden bugüne nasıl bir çizgiye sahip olduklarını tahlil ediyor.
Mustafa Siel, cennetlerde “onurlandırılmış konuklar” olarak ağırlanacakların vasıflarını Mearic Suresinin ayetleri ışığında tefsir ediyor.
Şuayip Mekeç, Kur’an ve hayat ilişkisini ele aldığı yazısında Kur’an’ı günümüzde ve güncelimizde yaşama-yaşatma kaygısını dergi okuyucularıyla paylaşıyor.
Mustafa Yılmaz, yirmi yan değini serisine bu kez “erdem” üzerinden devam ediyor.
Ali Değirmenci, “İslam Tarihinden Portreler” çalışmasına Hz. Sümeyye ile devam ediyor.
Bahadır Kurbanoğlu, Raşid Gannuşi’nin yeni çıkan kitabı “İslam Devletinde Kamusal Özgürlükler” kitabını etraflıca analiz ettiği yazısında İslam’da insan hak ve özgürlükleri, demokrasi sorunu ve İslami yönetimin ilkeleri gibi başlıkları tartışıyor.
Ali Ekber Konuk, Al Zubaidi, Cassel ve C. Roderick’in editörlüğünde çıkan “Devrimleri Yazmak” kitabını eleştiriye tabi tutarken, derginin edebiyat sayfalarında Bünyamin Doğruer ve Hatice Kübra Baytap’ın da birer şiiri yer alıyor.
İRTİBAT: 0212 524 10 28
Haksöz Dergisine İnternet Üzerinden Abone Olmak İçin TIKLAYIN...
HABERE YORUM KAT