1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisi "Siyonist barbarlığa karşı küresel intifada" manşetiyle çıktı!
Haksöz Dergisi "Siyonist barbarlığa karşı küresel intifada" manşetiyle çıktı!

Haksöz Dergisi "Siyonist barbarlığa karşı küresel intifada" manşetiyle çıktı!

Haksöz dergisi Haziran 2024 tarihli 399. sayısında Gazze’yi ve Gazze için küresel çapta meydanlara inen gösterileri öne çıkardı.

07 Haziran 2024 Cuma 16:00A+A-

HAKSÖZ HABER

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz, “Siyonist Barbarlığa Karşı Küresel İntifada” manşetiyle çıktı. 7 Ekim’den bu yana, sayfalarının çoğunu Gazze’ye ayıran dergi, yine Gazze’nin ön planda olduğu ve küresel çapta yapılan eylemlere dikkat çekildiği bir sayı ile okurlarının karşısına çıktı.

Gündem yazısında Gazze’yi konuşmaya ama çok daha fazla konuşmaya mecbur olduğumuza vurgu yapılırken gevşemenin ve ataletin ölümcüllüğüne, şahitlik sorumluluğunun ertelenemez bir imani gereklilik olduğuna işaret ediliyor.

Rıdvan Kaya, yılgınlığı değil, umudu büyütmeye ihtiyacımız olduğunu belirtirken, işgal cephesinde yaşanan çatlağa ve acizliklere dikkat çekiyor; Gazze aynasında dünyanın manasına ve imtihan hakikatine mercek tutuyor.

Hamza Türkmen, Kitabi ve tarihsel verilerle İsrailoğullarının fesat dolu sürecini nasıl anlamak gerektiğini irdelerken, HAMAS’ın modelleşen mücadelesini de analiz ediyor.

David Hearst, dünya üniversitelerindeki kampüs protestolarının İsrail için neden Batı’yı kaybetmek anlamına geldiğini ortaya koyarken Craig Birckhead ve Yasmin Zainab intifadanın nasıl küreselleştiğini ele alıyorlar. John Rees, Gazze ve Vietnam için yapılan öğrenci protestoları arasındaki farklılara yoğunlaşırken Omar Ahmed Gazze için yapılan öğrenci protestolarını ünlü boksör Muhammed Ali’nin vefat yıldönümü vesilesiyle Vietnam gösterileri üzerinden ele alıyor.

Tercüme yazılarda David Hearst, Gazze’deki soykırımın neden İsrail’in yenilgisine işaret ettiğini ortaya koyarken; Mairav Zonszein, sorunun sadece Netanyahu değil, İsrail toplumunun kendisi olduğunu gözler önüne seriyor. Alessandro Accorsi, İsrail’in enformasyon savaşını; Ahmed Aziz, Siyonistlerin Filistinlilere yönelik işkence yöntemlerini inceliyor.

Yahya Fırat, Türkiye’de mülteci düşmanlığını aktüel gelişmeler üzerinden ele aldığı yazısında Arapça tabela düşmanlığının arka planını yorumluyor.

Mehmet Şaşmaz, modernitenin İslam dünyası üzerindeki etkilerini tartışıyor; gelenekten sahih bir şekilde beslenmenin ve Müslümanca düşünmenin/yaşamanın önemine değiniyor.

Rıdvan Kaya’nın dergideki bir diğer yazısı mümin olmanın gereklilikleri, kardeşlik ve fedakârlık üzerine.

Fevzi Zülaloğlu, teşrik tekbirlerinin Kur’an’daki temellerini ele alıyor ve mütevatir sünnette teşrik tekbirlerinin uygulanma biçimi inceliyor.

Murat Kayacan, rüya ve gerçeklik arasında köprü olarak ele aldığı Yusuf suresinin ilk ayetlerini tefsir ediyor.

Mustafa Akman, bu sayıya yine bir portre yazısıyla katkıda bulunuyor; Ebu’l-Leys es-Semerkandî’nin hayatını, eserlerini, düşüncelerini ve Mâtûridî gelenekteki yerini irdeliyor.

Osman Sevim, Stephan Frederik Starr’ın “Kayıp Aydınlanma” kitabını tahlil ettiği yazısında Arap fetihlerinden Timur’a Orta Asya’nın altın çağını konu ediniyor.

Ahmet İlhan, Emine Sekme’nin “Klasik ve Modern Kur’an Yorumlarında Ashab-ı Kehf Kıssasının Tahlili” adlı tezini değerlendiriyor.

Bünyamin Doğruer, Ahmet Şehit Tuna ve Muhammed Zeki Yıldırım’ın şiirlerinin yayınlandığı derginin arka kapağı ise Muhammed Mursi için ayrılmış.

whatsapp-image-2024-06-04-at-01-15-27.jpeg

İRTİBAT: 0212 524 10 28

[email protected]

HABERE YORUM KAT

6 Yorum