Haksöz 2024’ün ilk sayısını yine Gazze’ye ayırdı
Ocak 2024 tarihli 394. sayısında “Gazze’de Direniş Öğretiyor, Özgürleştiriyor!” manşetiyle çıkan Haksöz dergisi, sayfalarını yine Gazze’ye ayırdı.
HAKSÖZ HABER
“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz dergisinin bu ayki kapak konusu yine Gazze… Dergide Gazze direnişi, boykot ve eylemlerin değerine ilişkin çalışmalar yer alıyor.
Gündem’de yerli Siyonist zihniyet olarak Kemalizm’in İsrail sempatisi irdeleniyor; Türkiye’de kimi çevrelerde zuhur eden Filistin karşıtlığının arka planına ışık tutuluyor.
Rıdvan Kaya, Gazze’nin konuşmanın değerine ve Gazze direnişinin öğrettiklerine dikkat çekiyor.
Hamza Türkmen, Aksa Tufanına giden süreçte Gazze direnişinin mayalanma merhalelerini ve intifada tarihsel serüvenini inceliyor.
Murat Koç, Türkiye halkının Filistin meselesine yaklaşımında ırkçılıkla imtihanını ve Suriye’de zalimlerden yana duranların Gazze söylemindeki çelişkilerini ele alıyor.
Şuayb Mekeç, Gazze’nin ümmete ve insanlığa kattıklarını ve Aksa Tufanının kazanımlarını analiz ediyor.
“Gazze Bize Ne Söylüyor?” başlıklı mini soruşturmada Nuriye Çakmak Çelik, Tülay Gökçimen ve Ümit Sönmez Gazze eylemleriyle hedeflenenler, sergilenen çabalar ve boykotun değerine dair sorulara cevap verirken Gazze’nin verdiği mesajlara işaret ediyorlar.
Eyüp Togan, Filistin davası merkezli olarak kolonyalizm teorilerini yorumluyor.
Mehmet Şaşmaz, Siyonizm’in dinsel motivasyonuna mercek tutuyor.
Yusuf Yargın, kardeşliğin değerini ele aldığı yazısında Gazze üzerinden kenetlenmenin önemine dikkat çekiyor.
Bir diğer yazısında Hamza Türkmen, Tuzla Piyade Okulundaki hadise ve futbol dünyasında yapılan Atatürk ajitasyonunu değerlendiriyor.
Hatice Yıldırım, teşhirciliğe ve LGBT gibi sapkın hareketlere karşı mücadelede nasıl bir usul ve yöntem izlemek gerektiğini tartışıyor.
Murat Kayacan, Nuh tufanının sonunu ve Hz. Nuh’un oğlunun akıbetini ayetler ışığında tefsir ediyor.
Erkam Kuşçu, 7 Ekim’in ötesini, Filistin işgalini ele aldığı yazısında “Yeryüzünün En Büyük Hapishanesi” adlı kitabı kritize ediyor.
Osman Sevim, Şankıti’nin “İslam Medeniyetinde Anayasal Kriz” kitabını tahlil ediyor.
Bünyamin Doğruer’in Gazze’ye ithaf ettiği şiirinin de yayınlandığı derginin arka kapağı ise Lübnan’da şehit edilen Hamas lideri Salih el-Aruri’ye ayrılmış.
İRTİBAT:
0212 524 10 28
HABERE YORUM KAT