1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Gençler Suriye ve Mısır İçin Bir Araya Geldi
Gençler Suriye ve Mısır İçin Bir Araya Geldi

Gençler Suriye ve Mısır İçin Bir Araya Geldi

Türkiye’nin 15 ilinde ümmet iftarlarında bir araya gelen gençler Suriye ve Mısır direnişlerine destek açıklamasında bulundular…

14 Temmuz 2013 Pazar 04:35A+A-

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ümmet İftarları’nda bir araya gelen gençler Mısır ve Suriye direnişine destek açıklaması yaptılar. Sosyal medya üzerinden “Mısır ve Suriye Halkı ile Dayanışma Platformu” adıyla örgütlenen gençler İstanbul ve Ankara’da Mısır elçilik ve konsolosluklarının önünde diğer şehirlerde de park ve meydanlarda bir araya geldiler. İstanbul, Ankara, Konya, Kayseri, Malatya, Diyarbakır, Antalya, Balıkesir, Gaziantep, Samsun, Şanlıurfa, Zonguldak, Muş, Elazığ ve  İzmir’de aynı anda  düzenlenen etkinlikte “Defol Sisi Seninleyiz Mursi”, “İslami Hareket Engellenemez”, “Katil Esed Suriye’den defol”, “Hepimiz İhvan’ın askerleriyiz”, “Yaşasın Mısır ve Suriye Direnişlerimiz”, “Yaşasın Küresel İntifada” sloganları atıldı. Gençler Türkiye’nin dört bir yanında okudukları basın açıklamasında şu ifadelere yer verdiler: Mısır'da milyonlar İhvan-ı Müslimin önderliğinde darbeye direnmeye, Suriye’de de kardeşlerimiz 3 senedir en ufak geri adım atmadan Baas diktatörlüğüne karşı mücadele etmeye devam ediyorlar. Mısır’ın bütün şehirlerinde can ve kan pahası protesto gösterileri sürerken, Suriye halkı da üzerlerine yağan bombalara, her gün verdikleri yüzlerce şehide rağmen teslim olmuyorlar. İslam ümmeti, Müslümanlar bir kez daha Kahire’de, İskenderiye’de, Şam-ı Şerif’de, Halep ve Hama’da eşi benzeri görülmemiş bir şekilde kahramanlık, fedakârlık destanları yazıyor. Zalimler tıpkı kendi elleriyle helvadan yaptıkları putları acıkınca yiyen müşrikler gibi dün Cezayir’de, Türkiye’de yaptıkları gibi Mısır’da da yüzde 52 oyla gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye ve İslami kimliğe karşı darbe yapıyor. Suriye’nin diktatörü Beşar Esed ise İran, Rusya, Çin ve Hizbullah’ın desteğiyle Humus’u, Halep’i yıkıyor bütün dünyanın gözü önünde çoluk çocuk demeden kimyasal silahlarla soykırım işliyor. 

ABD, İran, İsrail, Hizbullah, Suud ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin desteğiyle Müslümanları katletmekte bir beis görmeyen diktatörler, darbeciler bir kez daha Müslümanlara karşı savaş ilan ettiler. Bütün dünya bu günlerde küfrün, darbecilerin, mezhepçilerin söz konusu olan Müslümanlar olduğunda nasıl bir ittifak oluşturduklarına şahitlik ediyor. Örneğin Gezi parkı üzerinden darbe çığırtkanlığı yapanlara selam çakan diktatör Esed, Mısır’daki askeri darbeyi İsrail, ABD, AB, Suud ve Körfez Emirlikleri ile beraber selamlıyor. Bu bile tek başına küfrün tek bir millet olduğunu, Müslümanlara karşı tek saf olduğunu gösteriyor.

Bizler “Mısır ve Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu” olarak   bugün burada direnen ümmetimizle birlikte olduğumuzu,  Mısır ve Suriye’de direnen, bütün ümmete onur ve şeref dersi veren kardeşlerimizi desteklediğimizi, onları selamladığımızı dünyaya haykırmak için toplandık. Türkiye’nin dört bir yanında “Ümmet İftarları” vesilesiyle bir araya gelerek Mısır ve Suriye direnişlerinin bir olduğunu, asla birbirlerinden ayrılamayacaklarını da ifade etmek istiyoruz. 

Mısır’da ve Suriye’de direnen kardeşlerimizi asla yalnız değillerdir. İstanbul’un, Ankara’nın, Konya’nın, Diyarbakır’ın, Kayseri’nin Zonguldak, Malatya, Şanlıurfa’nın, Gaziantep’in, Kayseri’nin, Balıkesir’in kalbi Kahire’de, İskenderiye’de, Şam-ı Şerif, Hama, Humus ve Halep’de atıyor. Annelerimiz, nenelerimiz onların nusreti için dua ediyor.  Onların acıları bizim acılarımız, onların zaferleri bizim zaferlerimizdir. Ümmet-i Muhammed’in arasına çizilen yapay sınırları tanımayan Müslümanlar olarak Mısır’ın, Suriye’nin direnişini Türkiye’nin direnişi olarak görüyoruz. Mısır ve Suriye’de akan kanlarımız asla boşa gitmeyecek, bu kanlar İslam ümmetinin zafer yakıtları olacaktır inşallah. Bizler cenneti yüreklerinde taşıyan insanlarız. Onların ne tanklarından ne de bombalarından korkuyoruz. Müslümanlar artık dinleri ve özgürlükleri için ayağa kalkmışlardır. Ne bombalar ne de darbeler Müslümanların bu şanlı isyanını engelleyemeyecektir. Mısır’da da Suriye’de de eninde sonunda direnen insanlar, onurlu ve şerefli insanlar kazanacaklardır.

Yaşasın Küresel İntifada

Yaşasın Suriye ve Mısır Direnişimiz

Yaşasın ümmetin dayanışması

Defol Sisi, defol Esed

İslami Hareket Engellenemez

Değişik Şehirlerde Yapılan İftarlardan Fotoğraflar

ummetiftari-20130713-1.jpg

ummetiftari-20130713-2.jpg

ummetiftari-20130713-3.jpg

ummetiftari-20130713-4.jpg

ummetiftari-20130713-5.jpg

ummetiftari-20130713-6.jpg

ummetiftari-20130713-7.jpg

ummetiftari-20130713-8.jpeg

ummetiftari-20130713-9.jpg

ummetiftari-20130713-10.jpg

ummetiftari-20130713-11.jpg

ummetiftari-20130713-12.jpg

ummetiftari-20130713-13.jpg

ummetiftari-20130713-14.jpg

ummetiftari-20130713-15.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum