1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Genç Birikim dergisinin Ekim 2024 (268'inci) sayısı çıktı
Genç Birikim dergisinin Ekim 2024 (268'inci) sayısı çıktı

Genç Birikim dergisinin Ekim 2024 (268'inci) sayısı çıktı

Gündemdeki konu ve olayları İslamî bakış açısıyla değerlendiren Genç Birikim dergisinin Ekim 2024 (268'inci) sayısı çıktı.

14 Ekim 2024 Pazartesi 23:30A+A-

Bu sayıda, araştırmacı yazar Ali Kaçar, “Uyanışın, Dirilişin ve Direnişin Diğer Adı: Aksa Tufanı” başlıklı yazısında; Filistinli Müslümanların başlattığı bu operasyonun, başta Siyonist, küresel işgalci, kâfir güçlere korku verirken masum ve mazlum halklara da umut verdiğini belirtmiş.

Bu ay dosya konusu, “Kalplerdeki Putlar ve Arınma Yolları: Şeytan, Nefis, Dünya ve Hazcılık” olarak belirlenmiş. Emrah Doğru, Fatih Pala, Rüstem Ayılmazdır, Rüveyde Bera Pala, Sercan Akbayrak, Sümeyye Demirci, Taşkın Önel ve Zeynep Koç konuyu değişik açılardan ele almışlar.

Ayrıca Ali Kaçar’ın önceki sayılardan devam eden “Mülteci Kampından Hamas Liderliğine İsmail Heniye” ve “Lübnan ve Hizbullah Hareketi” başlıklı yazıları, Fatih Pala’nın  “Zeydilikten Husiliğe Yemen Kitabı Üzerine” başlıklı yazısı, yine Nazife Acısu’nun önceki sayılardan devam eden “Mescid-i Aksa, Üç Mescid, Kâbe” başlıklı yazısının son bölümü, Taşkın Önel’in “Yakarış” adlı şiiri ve İsmail Ceylan’ın “İsrail’in Suikastleri Direnişi Yok Edemeyecektir” başlıklı çevirisi dergide yer almış.

genc-birikim-ekim-2024.jpeg

www.gencbirikim.net

[email protected]

 

HABERE YORUM KAT