1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze'nin kuzeyinde naaşlara yetecek kefen kalmadı
Gazze'nin kuzeyinde naaşlara yetecek kefen kalmadı

Gazze'nin kuzeyinde naaşlara yetecek kefen kalmadı

İşgal ordusu Gazze Şeridi kuzeyindeki Cebaliye ve çevresinde, sivillere yönelik katliamına devam ediyor.

21 Ekim 2024 Pazartesi 22:15A+A-

Siyonist İsrail'in 4 Ekim'de Gazze kuzeyine başlayan saldırıları devam ediyor. Saldırılarda bölgenin insansızlaştırılarak tamamen yıkılması hedefleniyor.

17 gündür devam eden saldırılarda şimdiye dek 600'den fazla sivil katledilmiş durumda. Can kaybının sürekli olarak arttığı bölgede birçok sivil de enkaz altında. Birçok naaş ise sokaklarda kalmış durumda.

Siyonistler yardım için gelen ekiplere ve sivillere de müdahale ettiği için naaşlar sokaklarda bekliyor. Asıl can kaybının çok daha yüksek olduğu belirtiliyor.

Bölgedeki tahribatın artması için, içleri patlayıcı dolu variller sokaklara ve yerleşim yerlerinin içerisine yerleştiriliyor.

Gazze'nin kuzeyindeki katliamdan son görüntüler 5

El Cezire muhabiri Enes eş Şerif, can kayıpları sebebiyle bölgedeki Kemal Advan Hastanesi'nde kefen bezi kalmadığını ifade etti.

Enes eş Şerif bölgedeki son duruma ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"İsrail işgal güçleri, Cebaliye kampındaki barınaklarda yaşayan yerinden edilmiş insanları kontrol noktasına doğru gitmeye zorluyor. Farklı bir rota izlemeye çalışanlar ise insansız hava araçları ve topçu bombardımanına maruz kalıyor.

İsrail güçlerinin talimatlarına uyanlar bile füzelerden ve ölümden kurtulamıyor. Şu anda kuzeyde yaşananlar kelimenin tam anlamıyla gerçek bir katliam. Sokaklarda insanlar şehit düşüyor, yaralılar ise sağlık ekiplerinin müdahale edemeyeceği durumda.

Kemal Advan Hastanesi'nde kefen kalmadı ve bölge halkına şehitlerin naaşlarını kefenlemek için kumaş bağışında bulunma çağrısı yapılıyor."

 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum