
Gazzelileri sahurda katleden İsrail işgal haritasını yeniden yayınladı
Bu gece yüzlerce Gazzeliyi sahur vakti katleden soykırımcı İsrail ordusu, Gazze'de 15 aydır süren saldırılar kapsamında Filistinlilerin zorla yer değiştirmesine yönelik talimatlar içeren haritayı bir kez daha yayımladı.
Terör devleti İsrail, tek taraflı olarak ateşkesi ihlal etti.
Gece boyunca Gazze'yi bombalayan ve sivilleri hedef alan İsrail, saldırılarını sürdürmekte kararlı görünüyor.
Uluslararası tepkilere aldırış etmeyen İsrail, Gazze'yi bölgelere ayırarak saldırı planlarını harita üzerinden duyurdu.
İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabından Gazze'nin bloklara ayrıldığını gösteren bir harita paylaştı.
"Şiddetli saldırılar düzenleyeceğiz"
Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun, güneyindeki Huza ve Han Yunus'taki Absan mahallelerine "şiddetli saldırılar düzenleyeceğini" açıklayan İsrail ordusu, Filistinlilere zorla göç etmeleri talimatını verdi.
Güneydekilere Han Yunus, kuzeydekilere Gazze kentinin batısında "güvenli bölge" olduğunu iddia ettiği alanlara göç etmeleri emrini veren İsrail ordusu, Filistinlilere "bu bölgelerde kalmanın hayatlarını tehlikeye atacağı" tehdidinde bulundu.
Neler olmuştu?
İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'te başlayan ve 19 Ocak 2025'te sağlanan ateşkese kadar devam eden saldırıları sırasında Filistinlilere Gazze içinde göç etmeleri talimatları içeren haritalar yayınlamıştı. BM'nin paylaştığı rakamlara göre, İsrail ordusunun saldırıları nedeniyle Gazze'deki yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yüzde 90'ı en az bir kere yerinden edilmişti.
Kadın, çocuk, yaşlı Filistinlilerin ellerine alabildiği birkaç parça eşyayla 360 kilometrelik kuşatma ve işgal altındaki Gazze Şeridi'nde yürüyerek bir yerden başka bir yere göç etmek zorunda kaldığı manzaralar 21. yüzyılın ilk çeyreğindeki insan manzaraları olarak tarihe kayıt düşülmüştü. İsrail ordusu, "güvenli bölge" olarak açıkladığı alanlara da saldırılar düzenlemekten çekinmemişti.
İsrail'in 15 ay devam eden saldırıları boyunca, "Gazze'de güvenli yer yok" ifadesi BM yetkilileri tarafından da sıkça dile getirilmişti.
İsrail ordusu 19 Ocak'ta sağlanan ateşkesin ardından bu sabah Gazze Şeridi'ne yeniden şiddetli saldırılar başlattı. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail'in Gazze'ye 5 saat boyunca düzenlediği saldırılarda ölenlerin ve enkaz altında kaybolanların sayısı 322'yi aştı, onlarca kişi ise yaralandı.
HABERE YORUM KAT
Lanet olsun Islam ülkelerinin yöneticilerinede yaziklar olsun . bir örnek ve öncü olamadilar kahretsin. Simdi birlik ve beraberligimizi, kardesligimizi engeleyenlere lanet etmeyimde kime edeyim.. lanet olsun.... Rabbim sizleri affetmeyecektir.. nasil uyuyabiliyorsunuz merak ediyorum.Lanet okumayi sevmemde hak ediyorlar.. ne deyim?
Yanıtla (0) (0)Ferhat bey kardesimin Türkiyenin yapmasini istedigi seylere katiliyorum. Isin garibime giden sey su ki Türkiyede yasayan musevi(!) is adamlarin birisinden olsun bir ses cikmadi.. Türk vatandasi yada degil..Bu zulme katliama soykirima suskun kaldilar.. ne deyim haram olsun bu ülkenin ekmegide suyuda bogazlarina dursun yaziklar olsun Turkiyede onlaca her hiristiyan mezhepleri tabileri bunca papazlardanda bir demec bir söz duymadik,, onlarada haram olsun suyumuz bogazlarina dursun..
Yanıtla (0) (0)Asil isgal Müslümanlarin baslarina getirdikleri tagut ve seytani ser güclerininde isgalidir... Elbetteki isgaller bugünün küresel ser güclerine kim yardim ediyor, kim olari savunup onlarin safinda duruyorsa. kim onlari savunup onlara arka cikiyorlarsa , kim onlara yardim ediyorsa onlarda bu kana ve gözyasina ortakdirlar. Türkiye hic bir yardimda bulunmamali ve israilden elcilerini cekip ülkemeizde de elciliklerini derhal kapatmalaridir. Ve hicbir hava yolu uacaklarida engelenmeli ve ülkemize gelecek olan terörist siyonistlere de hava yollari kapatilmalidir. Hic bir alisin verisin yasaklanmadigi , gemilerin onlara yardim götürdügüde olmamalidir.. Yoksa Ramazan vs demeden bu isgal son bulmayacakdir. Yöneticiler be veballerin mazeretleri yüce Allah a nasil beyan edeceklerdir.. asil soruda bu..
Yanıtla (0) (0)Rabbim her tür ser gücler e ve onlara yardimci olanlari da kahro perisan eylesin. Kalpler gönüller Rabbimzin elindedir.Ey Rabbimiz ümmeti her tür...IZM lerin isgalindende kurtar. Bizi affeder hakkini helal edermisin, icimizde ki beyinsizler yüzünden bizi helakmi edeoeksin yüce Rabbim. elimizi sana acmaya yüzümüz kalmadi bizi affedermisin güzel Allahim.
israile kim destek oluyorsa ve dahada israilin yanında kim duruyorsa ALLAH bu savaşı aynısını onlara yaşatsın ki bilsinler yahudi'ye dost olmak neymiş bilsinler...
Yanıtla (0) (0)