1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "Gazze'deki rehineleri anlaşma olmadan kurtaramayız"
"Gazze'deki rehineleri anlaşma olmadan kurtaramayız"

"Gazze'deki rehineleri anlaşma olmadan kurtaramayız"

Siyonist Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Hamas ile esir takası anlaşmasına varılmadan rehinelerin kurtarılmasının mümkün olmadığını söyledi.

16 Eylül 2024 Pazartesi 13:59A+A-

Siyonist Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Gazze'de tutulan rehineleri ateşkes anlaşması olmadan geri getirmenin giderek çok zorlaştığını itiraf etti. Halevi, rehineleri geri getirme çabalarının zaman geçtikçe daha karmaşık hale geldiğini vurguladı.

İşgal ordusunun esirlerle ilgili istihbarat toplamakta zorlandığını söyleyen Halevi, "Hamas'la rehineler konusunda bir anlaşmaya varılmadığı sürece mümkün olduğunca çok sayıda esiri geri getirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Halevi görüşlerini hükümet içindeki karar alıcılara da ilettiğini söyledi.

Rehinelerin ailelerinin savaşın ne zaman sona ereceğine ilişkin sorusuna ise "bunu bilmediği" ve "İsrail ordusunun bunu başarmaya yakın olmadığı" cevabını verdi.

Netanyahu rejimi rehinelerin kurtarılması için askeri baskı yöntemini kullanmak istese de İsrail şimdiye kadar saldırılar yoluyla birkaç rehineyi sağ olarak geri alabildi.

Rehine aileleri ise bu yöntemin işe yaramadığı görüşünde.

Rehinelerin aile üyelerinden biri yapılan görüşmelerde "Askeri baskı rehineleri öldürüyor. Kalan canlı rehinelerin ölü olarak geri dönmesinden korkuyoruz." ifadelerini kullandı.

İşgal ordusunun kurmay kademesiyle Netanyahu yönetimi arasında ateşkes konusunda görüş ayrılıkları olduğu biliniyor.

HABERE YORUM KAT