1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze'de sivillerin sığınacak yeri kalmadı
Gazze'de sivillerin sığınacak yeri kalmadı

Gazze'de sivillerin sığınacak yeri kalmadı

Gazze'nin orta kesimindeki Deyr el Belah'ta İsrail saldırıları sebebiyle sivillerin kaçışı sürüyor.

23 Ağustos 2024 Cuma 12:35A+A-

Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el Belah'ta İsrail saldırıları sürerken bölgedeki siviller bir kez daha sığındıkları bölgeleri terk ediyor.

Saldırılar sebebiyle sivillerin kaçabileceği güvenli hiçbir nokta ise kalmadı.

Bölge yetkilileri daha önce yaptıkları açıklamada, bir milyondan fazla Filistinlinin Deyr el Belah ve çevresine sığındığını ifade etmişti.

New Arab'ın haberine göre, tank ve insansız hava aracı ateşi altında, sığındıkları bölgelerden kaçmak zorunda kalan aileler geceyi sahilde ya da yol kenarlarında eşyaları olmadan geçirdi.

Reuters'a konuşan bir bölge sakini, Çarşamba gecesi insansız hava araçlarının çadırlara doğru ateş açmaya başlaması üzerine kendi ailesinin ve diğer beş ailenin Deyr el Belah'tan kaçtığını ifade etti.

Bölgedeki mülteci kamplarına da saldırılar düzenlendi.

Saldırılar sebebiyle insani yardım kuruluşlarının faaliyetleri yavaşlamak zorunda kaldı. Bazı depolar ve sığınaklar kapatıldı.

Şimdiye kadar Gazze topraklarının sadece yüzde 16'sı için tahliye emri verilmedi. Bölgenin yüzde 84'ü için İsrail tarafından tahliye uyarısında bulunuldu.

Tekrarlanan tahliye emirleri ve tehditler Gazze'nin 2.3 milyonluk nüfusunu Mevasi bölgesi ve çevresine itmiş durumda. Yardım kuruluşları Mevasi'deki çadır kentlerin temel yaşam koşullarından yoksun olduğunu vurguluyor. Kent sakinleri su kaplarını doldurmak ya da tuvaletleri kullanmak için saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kalıyor.

HABERE YORUM KAT